NHL-i klubide vaadatavuse edetabel

NHL alustab täna taas, aga keda siis ikkagi pika hooaja jooksul jälgida? Unetunnid on kindlasti kõigile armsad ja iga asja eest ei taha neid ära anda. Järgnevalt rangelt subjektiivne hinnang sellele, millised meeskonnad pakuvad kõige paremaid elamusi.

(foto: Getty Images)
31. Colorado Avalanche

Avalanche kogus eelmisel hooajal 48 punkti, mida isegi võrreldes liiga eelviimasega oli 21 võrra vähem. Tegu oli meeskonnaga, kes tegi keskmiselt vaevu kaks väravat mängus (2.01) ja kellele kuulus liiga viimane koht veel mitmetes teistes valdkondades. Ehk lühidalt öelduna, mängiti väga ebakvaliteetset hokit. Kes seda ikka vaadata tahab? Kui siis ainult Super Mario hõngulisi kodumänge.


30. Vancouver Canucks

Canucks on viimase nelja hooaja jooksul vaid korra 200 väravat täis saanud. Meeskonna hiilgeajad jäävad vaid mõne aasta taha, kuid esitused on võrreldes sellega tohutult kukkunud. Isegi vendade Sedinide mäng pole enam eriti ahvatlev. Kuigi vahest harva õnnestub siiski sähvatada.


29. Detroit Red Wings

Kui Pavel Datsjuk eelmisel suvel minema jalutas, siis kaotas Red Wings kvaliteedi kõrval ka kõvasti atraktiivsust. 25 hooaega järjest playoffides mänginud meeskond suutis eelmisel hooajal edestada ainult viite konkurenti ning jäi näiteks ise sooritatud pealevisete osas (28.5) samasse klassi Avalanche'iga (28.1). Nii kohutavad veel lood pole, aga ega palju puudu ka enam ei jää oma kunagisest suurest rivaalist.


28. Ottawa Senators

Senaatorite kulgemine idakonverentsi finaali oli eelmisel hooajal üks liiga muinasjutulugudest ja need on ju iseenesest ilusad, aga jääl pakuti enamuse ajast vaid koledaid hetki. Ligi pooled (20) meeskonna põhiturniiri võitudest (44) tulid vaid üheväravalise eduga. Peatreener Guy Boucher võtab oma kaitsva stiiliga mängutuju nii vastastelt kui fännidelt.


27. New Jersey Devils

Devils on juba ammustest aegadest olnud kaitsele toetuv meeskond. Kuigi, kuna eelmisel hooajal läksid asjad natukene käest ära (endale lastud keskmine 2.94), siis äkki tullakse nüüd uue lähenemisega peale. Lõbusa hoki lootust lisavad mitmed viimaste aastatega hangitud põnevad ründajad, nende seas tänavuse drafti avavalik Nico Hischier.


26. Arizona Coyotes

Põnevad noored ründajad on ka Coyotesi puhul teemaks, kuigi nii juba paar aastat ja tulemusi pole seni tulnud. Seetõttu peab meeskond ikkagi leppima kohaga viimases kümnes. Suvised täiendused võivad viia taseme tõusuni, aga enne kui pole näinud, ei oska keegi öelda. Loodetavasti nii ikka läheb, kuna Max Domi ja Anthony Duclair pakkusid üleeelmisel hooajal mitmeid ilusaid hetki.


25. Carolina Hurricanes

Hurricanes käib omapoolt välja noored ja talendikad kaitsemängijad. Lisaks on edurivis nii mõnigi põnev kuju. Ent kuna kohalik publik ei taha väga meeskonda mängimas näha, siis ei julge ka ise soovitada. Samas vihjab kõik sellele, et meeskond teeb oma selle kümnendi ilusaima hooaja, seega maksab äkki ikkagi silm peale visata.


24. Los Angeles Kings

Pikalt kaitse najal purjetanud ja ka paari karikavõiduni jõudnud kuningad tulevad hooajale peale uue peatreeneriga ja kuulduste järgi uue mängufilosoofiaga. Ent kuna koosseis on eelnevalt suures osas kokku pandud musta töö tegemiseks, siis on raske särtsakat mängu loota. Küll on aga garanteeritud suur hulk Jonathan Quicki loogilisi ja vähem loogilisi tõrjeid, mis omaette vaatamisväärsuseks.


23. Florida Panthers

Pantrid on Jaromir Jagrist loobumisega andnud ka vaadatavuse edetabelis mitu kohta ära. Tegu veel ühe meeskonnaga, kes ei suuda isegi publikut halli meelitada. Miks siis peaks keegi teine ka huvituma? Aga täiesti viimaste sekka ei saa Panthersit siiski panna, kuna väravavaht Roberto Luongo on Twitteri kunn.


22. Anaheim Ducks

Ducks on meeskond, kelle peatreener avalikult öelnud, et meeskond võiks rohkem 2-1 skooriga võite noppida. See ei kutsu kuidagi vaatama. Tegu on aga (põhiturniiril) eduka ja hea meeskonnaga ning seda silmas pidades ei saa satsi otseselt kritiseerida ja täitsa taha jätta. Eriti kui peatreener on tegelikult üks lõbus onu.


21. Philadelphia Flyers

Flyers sai üleeelmisel hooajal palju põnevusfaktorit juurde, kui eikusagilt ilmus kaardile Shayne Gostisbehere, aga 24-aastane kaitsja ei suutnud edukale debüüthooajale ilusat aastat otsa teha ja tänavu on ta üldse alustamas poolvigasena. Aga huviga tasub jälgida kapteni Claude Giroux'ga seotud eksperimenti. Lisaks on kübaratrikkide korral rinnahoidjaid jääle oodata.


20. Vegas Golden Knights

Liiga uustulnukalt ei oodata head debüüti, isegi vastupidi, pakutakse viimast kohta, aga iga uus asi on ikkagi põnev ja huvitav.


19. Montreal Canadiens

Canadiensit on soovitatav jälgida esimesel kuul, kuna meeskonnal on harjumuspäraseks saanud vinged ja rekordeid ohustavad algused. Kogu aasta lõikes on aga tegu vägagi tavapärase satsiga. Eriti pärast P.K. Subbani kaotamist.


18. Minnesota Wild

Wild mängib head hokit ja teeb seda enamjaolt võitude saatel. Suurt rolli kannavad meeskonnas soomlased ja naabritele on ju alati tore kaasa elada, kui ise pole liivakasti pääsenud. Igal õhtul võib oodata, et Mikael Granlund teeb midagi oma 2011. aasta imevärava väärilist ära ka klubihokis.


17. New York Rangers

Kuna Henrik Lundqvist on paaril viimasel hooajal oma mänguvormiga raskustes olnud, siis on Rangersi kohtumistest kujunenud väravaterohked heitlused. Nüüd, mil Antti Raanta näol anti ära väga hea varuväravavaht, võiks neid veelgi rohkem olla.


16. Buffalo Sabres

Sabresil on kaudses mõttes kuri esiründaja Jack Eichel ja otseses mõttes kuri väravavaht Robin Lehner. Sellest piisab, et tagumisest otsast pääseda


15. New York Islanders

Islanders on oma naabrist isegi pikemalt väravavahtidega hädas olnud, aga John Tavarese kohalolu tähendab automaatselt väravaid. Meeskonna kapten saab uuel hooajal olema veel eriti suure tähelepanu all, kuna leping hakkab lõppema ja jätkamine klubis on kahtluse all.


14. Boston Bruins

Bostonis on mitu kurja meest, kellega pole soovitatav tüli norida. Põnevusega tasub oodata neid julgeid, kes valmis Zdeno Charale vastu astuma.


13. St. Louis Blues

Blues oli pikalt Ken Hitchcockiga üsna ebasümpaatset mängu näidanud sats, aga Mike Yeo juhendamisel läbiti eelmise hooaja lõpus ümbersünd ja see annab põhjuse meeskonnal silma peale hoidmiseks. Kunagi ei tea, millal Vladimir Tarasenko mõne väravavahi postrile paneb.


12: Nashville Predators

Canadiensi kaotus on Predatorsi võit. Näib, et vaid Subban oligi meeskonnal puudu tõusmaks liiga tippklubide sekka. Sinna ka jäädakse kõigi eelduste kohaselt pikemaks ajaks ja sellega ei tohiks esikümne koht vaadatavuse edetabelis samuti enam kaugel olla.


11. Columbus Blue Jackets

Sinijakid tõusid eelmisel hooajal liiga resultatiivseimate meeskondade sekka, pakkudes mitmeid vägevaid ja mitmekülgseid etendusi. Nagu näiteks 10-0 Canadiensist üle käimine. Meeskonda tüürib värvikas John Tortorella ja kodujääl saadab iga väravat kahuripauk. Meelelahutuse faktor on korralikult olemas.


10. Dallas Stars

Stars on suviste käikudega end muutnud paremaks hokimeeskonnaks, aga koos sellega on vaadatavuse edetabelis palju kohti ära antud. Ben Bishopi tulek peaks tähendama seda, et postide vaheline huumor jääb minimaalseks. Aga esimene ründekolmik Jamie Benn - Tyler Seguin - Aleksandr Radulov on nii magus, et hambad lähevad katki. Lisaväärtusena kipuvad Bishopil ikkagi aeg-ajalt oma momendid olema.


9. Chicago Blackhawks

Kes ei tahaks oma ala parimaid asjatamas näha? Paljud kangelased ajast, mil kuue aasta jooksul jõuti kolme Stanley karikavõiduni on endiselt rivis ja valmis pärast kahte avaringis langemist uuesti tippu tõusma. Ning äkki ka uuesti rekordeid püstitama.


8. San Jose Sharks

Olgu, mis on, aga kui sul on Brent Burns, siis oled väärt esikümne kohta.


7. Washington Capitals

Kui juba juttu oma ala parimatest tuli, siis Aleksandr Ovetškin on moodsa aja parim väravakütt ja teist temasugust ei pruugi nii pea tulla. Lisaks on Capitals viimase kahe hooaja jooksul pakkunud tõelist õppematerjali selle kohta, kuidas üks hea hokimeeskond mängima peab.


6. Tampa Bay Lightning

Harukordsetest väravaküttidest rääkides, Steven Stamkos on uuesti terve ja valmis lammutama pärast seda, kui palju aega on möödunud kodus diivani peal vigastust ravides. Meeskond on taaskord paljude spetsialistide lemmik võitmaks karika. Äkki nüüd tuleb ka ära ja siis on ju tore hiljem mõelda, et teekonda sai jälgitud algusest peale.


5. Calgary Flames

Calgarys on Sean Monahani ja Johnny Gaudreau näol uue generatsiooni ühed põnevamad ründajad ning mitmed resultatiivsed kaitsemehed. Lisame patta Jagri ning kahtlaseväärtusega esikinda Mike Smithi ja vaatemängulised kohtumised on garanteeritud.


4. Toronto Maple Leafs

Torontos on noori ja talendikaid ründajaid nii palju, et kõik on kadedad. Meeskonnal oli eelmisel hooajal erakordne võime mängida stabiilselt maha viimase kolmandiku eduseise ja see teeb iga kohtumise ettearvamatuks. Lisaväärtuseks Leo Komarov, keda ookeani taga tutvustatakse ikkagi Eestist mitte kuskilt mujalt pärit mängumehena.


3. Edmonton Oilers

Connor McDavid ei taha veel tõrvikut Sidney Crosbylt üle võtta, aga vabalt võiks ta seda siiski juba teha. Näiteks kihlveokontorites pakutakse, et Oilersi kaptenist kujuneb uuel hooajal ainus 100 punktini küündiv mängija. Meeskonnal on potentsiaal käia ükskõik millisel õhtul ükskõik kellest rahulikult mööda ja see on vaatamist väärt.


2. Pittsburgh Penguins

Meistrid. Kaks aastat järjest. Muud nagu polegi lisada. Kui aga klass niisama ei ahvatle, siis olgu öeldud, et pingviinid olid eelmisel hooajal liiga resultatiivseim meeskond, kuid samas lasti endale ka ligi kolm tükki mängus (2.79).


1. Winnipeg Jets

Jets oli mullu ise tehtud ja endale lastud väravate arvestuses täiesti omaette klassist. Ainus meeskond, kellel küündis number mõlemas arvestuses kolmeni. Patrik Laine on igas kohtumises võimeline tegema kübaratriki ning talenti leiab ka igalt poolt mujalt. Isegi kaitsest, millelt oodatakse edusamme, aga kuna nii on ka eelnevalt olnud ja neid pole tulnud, siis võib uskuda, et ei pruugi ka nüüd tulla. Ja pole vaja ka, sest praeguses seisus on Jetsi vaadatavuse näitaja laes.



Kommentaarid