McDavid hindab jätkuvalt maailma parimaks Crosbyt

Connor McDavid oli juba oma teisel NHL-i hooajal liiga resultatiivseim mängija ning samuti valiti ta põhiturniiri väärtuslikumaks mängijaks. Edmonton Oilersi kaptenist on pikaks ajaks saamas jäähoki ikoon. Praegu peab ta aga maailma parimaks mängijaks ikkagi Sidney Crosbyt.

(foto: sportsnet.ca)
McDavid on karjääri esimese 127 mänguga kogunud  muljetavaldavad 148 punkti (46+102), aga teab, et Crosby ületamiseks on vaja rohkem individuaalseid ja mõistagi meeskondlikke saavutusi.

"Sidi püüdmiseks pead tegema seda, mida Sid on teinud ja selleks on igal pool võitmine," ütles McDavid sel nädalal.

Vägeva 2016/17 hooajaga on 20-aastane noormees pannud maha hea seemne, aga pikk tee on veel minna.


"Praegusel ajal on mitmeid erinevaid häid, isegi suurepäraseid, mängijaid ja see on alati vaieldav. Paljuski sõltub isiklikust arvamusest see, keda heaks mängijaks pead. Minu silmis on ta jätkuvalt maailma parim," lisas McDavid Pittsburgh Penguinsi kapteni kohta.

Suvel Oilersiga megalepingu teinud McDavid on oma kunagise iidoli juures täheldanud ka konkreetseid mänguelemente, mida tema parandama peaks. "Sid on kaitses väga vastutustundlik ja eriti hea lahtivistel, need on kaks valdkonda, mida parandama pean. Tema ründeoskused räägivad ilmselgelt enda eest," ütles 2015. aasta drafti esinumber.

Crosbyl kulus liigas neli hooaega, et esimese karikavõiduni jõuda. Jäljes püsimiseks on McDavidil aega kaks aastat.

Kommentaarid