Lightning saadab Lecavalier' numbri puhkama

Tampa Bay Lightning saab endale teise särginumbri, mida mitte ükski teine mängija enam kanda ei tohi. Martin St. Louis järel läheb see au klubi ajaloo edukaimale väravakütile Vincent Lecavalier'le. #4 tõmmatakse Amalie Arena lae alla 10. veebruaril enne kohtumist Los Angeles Kingsiga.

(foto: rawcharge.com)
Tampas vaid St. Louis'ile söötude ja punktide osas alla jääv Lecavalier tegi oma 17-aastase karjääri jooksul viimased mängud just Kingsi eest. Samuti esindas ta pärast 2013. aastal Tampast lahkumist Philadelphia Flyersit.

"Minu numbri külmutamine on suur au ning tahan tänada Jeff Vinikut (klubi omanik) ja Lightningu organisatsiooni, et nad selle saavutusega mind tunnustavad," kommenteerib Lecavalier uudist. "Tampa Bay kogukond ja meie fännid on mind ja minu perekonda kohelnud ülihästi, mis teeb selle au kõigiga jagamise eriti eriliseks. Minu perekond ja mina oleme väga elevil seoses 10. veebruariga, mil saame jagada nii mitmeid mälestusi."

Lecavalier' eredamateks mälestusteks Lightningu särgis on kindlasti 2004. aasta Stanley karikavõit ja hooajal 2006/07 108-ga püstitatud klubi punktide rekord ning 52 värava eest tulnud Rocket Richardi trofee.

1998. aasta drafti avavaliku lõppnumbriteks jäid meeskonna särgis rekordilised 1037 mängu ja 874 punkti (383+491).

Endine meeskonna kapten on ka kohalikku kogukonda kõvasti panustanud. Näiteks 2009. aastal valmis kohalikus lastehaiglas üks Florida osariigi suurimatest vähiga võitlemisele keskenduvatest osakondadest, mille ehitamiseks andis Lecavalier kolm miljonit dollarit.

Kommentaarid