Vanek siirdus ametlikult Vancouverisse

Nädala alguses õhku kerkinud kuulujuttudel seoses Thomas Vaneki siirdumisega Vancouver Canucksi ridadesse oli tõepõhi all. Klubi teatas reede õhtul, et on austerlasest ründajaga sõlminud aastase lepingu, mille väärtuseks kaks miljonit dollarit.

(foto: spectorshockey.net)
"Thomas on kogu oma karjääri jooksul olnud viljakas väravakütt ja oleme põnevil, et lisame meeskonda tema ründeoskused ja kogemused, mis aitavad meie ründajatel kasvada," ütles käigu kohta peamänedžer Jim Benning. "Tema oskused ja skoorimisvõimekus, kombineeritud tema eeskujuliku mängustiiliga aitavad meie meeskonda sel aastal ja see tuleb kasuks meie noorematele mängijatele, kes oma mänguoskuste lihvimist jätkavad."

33-aastase ründaja lisamine tekitab omajagu küsimärke seoses meeskonna tuleviku ja just uue generatsiooni mängijate arendamisega. Kas mitte ei oleks nende arenguks hoopis parem suurem mänguaeg? Vaneki tulek lükkab igatahes kellegi noorematest koosseisust välja.

Samas on ka käik mõistetav, kuna Canucks oli eelmisel hooajal 2.17 väravaga mängus üks halvemini skoorinud meeskond ning ülekaalu efektiivsus 14.1% oli alla igasugust arvestust. Vanek on alates oma debüüdist hooajal 2006/07 333 väravaga liiga paremuselt kümnes väravakütt ning ülekaalu tabamuste osas 129-ga 2. kohal.

Pärast Vaneki palkamist jääb Canucksil palgafondi 5.375 miljonit, et teha ära leping piiratud vabaagendi Bo Horvatiga, kes oli mullu meeskonna resultatiivseim mängija.

Kommentaarid