Predators tegi Roman Josist oma uue kapteni

Kaks suve järjest Shea Weberi ja Mike Fisheri näol oma kaptenist ilma jäänud Nashville Predators on C-tähe edasi andnud Roman Josile. Šveitslasest kaitsemees on klubi ajaloo jooksul kaheksas erinev kapten. Kimmo Timoneni järel teine eurooplasest C-tähe kandja.

(foto: Twitter @rjosi90)
Josi on liigas üks vaid viiest kaitsjast, kes viis hooaega järjest vähemalt 40 punkti kogunud. Ta on kolm aastat järjest olnud meeskonna resultatiivseim kaitsja.

"Praegu on käes õige aeg nimetada Roman meie kapteniks," märkis otsusest teada andes peamänedžer David Poile. "Ta pole mitte vaid üks meie parimatest mängijatest, vaid kogu liiga üks tippkaitsjatest. Teda austavad meeskonnakaaslased, treenerid ja vastased ning ta esindab meie organisatsiooni ja logo ülima klassi ja väärikusega nii jääl kui sealt eemal. Tean, et Roman on valmis hakkama kapteniks ja mul pole kahtlustki, et ta täidab neid kohustusi harjumuspäraseks saanud kirglikusega."

2008. aasta drafti 2. ringist korjatud Josi alustab liigas oma seitsmendat hooaega.

"Olen väga põnevil," ütles Josi. "Tegu on tohutu auga. Siin veedetud aja jooksul on mul olnud endiste kaptenite Shea Weberi ja Mike Fisheri näol mitmeid häid kaaslasi, kellelt õppida."

"Sa unistad alati NHL-is mängimisest, aga NHL-is kapteniks olemisele pole ma kunagi mõelnud," lisas Josi.

Josi abilisteks on määratud Ryan Ellis, Ryan Johansen, Filip Forsberg ja Mattias Ekholm. Predators alustab oma hooaega 5. oktoobril võõrsil Boston Bruinsi vastu.

Kommentaarid