Vern Fiddler pani uisud varna

Alates tänasest hakkavad avanema NHL-i hooajaeelsed treeninglaagrid, aga mitte ühegi meeskonna ridades ei alusta ettevalmistusi Vern Fiddler. Mõned kuud tagasi Nashville Predatorsi eest Stanley karikavõistluste finaalis mänginud ründaja on otsustanud 37-aastasena karjääri lõpetada.

(foto: Getty Images)
Kokku nelja erinevat meeskonda esindanud Fiddler lõpetab pärast 14 hooaega ja 877 põhihooaja mängu ning teeb seda kohas, kust kõik alguse sai. Omal ajal draftimata jäänud kanadalane sai oma esimese NHL-i lepingu just Predatorsilt 2002. aastal. Järgnes tormiline periood kõrgliiga ja AHL-i vahel (koos 2004. aasta Calderi karika võitmisega), aga viimased 12 aastat oli ta väga kindel ja usaldusväärne NHL-i mängija.

Edmontonist pärit mängumees alustas oma viimast hooaega New Jersey Devilsi koosseisus, aga jõudis veebruaris vahetustehinguga Nashville'i tagasi. Ta andis klubi ajaloo edukaima hooaja juures korraliku panuse, käies playoffides väljakul üheksas kohtumises, kaasa arvatud kahes finaalseeria matšis.

Fiddleril ei õnnestunud suure triumfini jõuda, ent sellele vaatamata nimetas ta finaalis mängimise järel lõpetamist ideaalseks. Lisaks Predatorsi ja Devilsi särgile Arizona Coyotesit ja Dallas Starsi esindanud mees pani pika karjääri jooksul pirni põlema 104 korda ning ta teenis 261 punkti. Tõsise töö kõrvalt jäi aega ka naljategemiseks


Kommentaarid