Golden Knights võib mängimist alustada ilma kaptenita

Tänasega jääb 26 päeva ajani, mil Vegas Golden Knights esimest korda NHL-i põhiturniiril väljakule tuleb. Liiga uustulnukast on palju räägitud, aga kõigi juttude peale on suurema tähelepanuta jäänud üks tähtis asjaolu - kellest saab klubi kapten? Võimalik, et esimesel hooajal seda polegi.

(foto: Getty Images)
Golden Knights on üks kuuest meeskonnast, kellel praeguse seisuga kapten puudub. Paljud üritavad selle uueks hooajaks leida, aga Patulinnas ollakse valmis ka ilma C-tähe kandajata alustama.

"Võimalik, et meie jaoks on parem, kui kapteni nimetamise asemel oleks meil lihtsalt üks liidritest koosnev grupp," kommenteerib seisu klubi peamänedžer George McPhee. "Me taha C-tähte kellelegi anda, kui tema näol pole just tegu persooniga, kes meid pikka aega juhib. Soovime mängijaid praegusest paremini tundma õppida."

McPhee valikud liiga laienemise draftis pakkusid kõvasti kõneainet, aga enamusel neist on üks ühine nimetaja - nad on lühikeste lepingute peal. 26-st praegusest esindusmeeskonna liikmest on 15 lepinguga seotud vaid algava hooaja lõpuni. Hooaja käigus on võimalik oma varasid nende maha kauplemisega veelgi täiendada ning kui mängijad lihtsalt satsi ei sobi, siis saab neist suvel suurema kärata vabaneda.

Kõige pikem leping on Reilly Smithil, kelle jaoks elu lill kuni 2022. aasta suveni. Üle kahe aasta on lepingut veel Cody Eakinil, Erik Haulal ja permanentselt vigasel David Clarksonil. Keegi neist eriline kapteni kandidaat pole, seega jääbki klubil üle oodata aega, mil satsi sobiv mees saabub.

Kommentaarid