Milan Hejduki #23 tõmmatakse Pepsi Centeri lae alla

Colorado Avalanche saab 6. jaanuaril endale kuuenda külmutatud särginumbri. Joe Sakici (#19), Peter Forsbergi (#21), Patrick Roy (#33), Adam Foote'i (#52) ja Ray Bourque'i (#77) järel saadetakse pensionile Milan Hejduki #23.

(foto: denverpost.com)
Hooajaga 2012/13 oma NHL-i karjääri lõpetanud Hejduk oli meeskonna viimane mängija 2001. aastal Stanley karikani jõudnud satsist, kes mängis ühe hooaja ka C-tähte kandes.

"Milan oli tohutult hea mängija, suurepärane meeskonnakaaslane, tõeline võitja ja igas mõttes professionaal," iseloomustab Avalanche'i peamänedžer Sakic. "Tal olid ühed väledamad ja pehmemad käed, mida eales olen mõnel meeskonnakaaslasel näinud. Ta oli väga oskuslik uisutaja, suurepärase pealeviskega ja laitmatu hokitaibukuse ning väljaku nägemisega. Milan polnud mitte ainult klubi ajaloo üks parimatest väravaküttidest, vaid viimase kümnendi jooksul kogu NHL-i üks parimatest."

Tšehhi koondises 1998. aastal olümpiakullani jõudnud Hejduk võitis hooajal 2002/2003 esimese Avalanche'i mängijana liiga parimale väravakütile jagatava Rocket Richardi trofee ning sai karjääri lõpuks kirja 375 tabamust. Ta on 805 punkti ja 1020 mänguga tšehhide hulgas Jaromir Jagri ja Patrik Eliaši järel 3. kohal. Vaid Sakic on temast klubi ajaloos rohkem põhiturniiri matše kirja saanud.


"On suur au, et minu särk tõstetakse lakke teiste suurepäraste Avalanche'i mängijate kõrvale," teatas Hejduk.

"Täitsin NHL-is mängimise ja Stanley karika võitmisega oma eluunistuse ning oli väga eriline veeta kogu oma karjäär Colorados. Tänud kõigile Avalanche'i fännidele nende toetuse eest. Ma ei jõua ära oodata kõigi nägemist 6. jaanuaril."

Avalanche võõrustab 6. jaanuaril ühte oma vihatumat rivaali Minnesota Wildi.

Kommentaarid