Kapten Koivu tegi Wildiga lepingupikenduse

Mikko Koivu kavatseb oma karjääri Minnesota Wildi mängumehena lõpetada. Seda võib välja lugeda meeskonna kapteni uuest lepingust, mis alates järgmisest hooajast kehtima hakkab. 34-aastane soomlane on rõõmuga vastu võtnud üle miljonilise palgakärpe ja jääb klubiga seotuks kuni 2020. aasta suveni.

(foto: yle.fi)
Alates 2009. aastast kaptenina tegutsev Koivu lõpetab ära seitsmeaastase tehingu, mille keskmiseks väärtuseks 6.75 miljonit. Uus kontraht võtab palgafondist enda alla 5.5 miljonit.

"Sellele läks vaid paar telefonikõnet ja see oli tehtud," kirjeldab lepingukõnelusi Wildi peamänedžer Chuck Fletcher. "See ütleb palju tema kohta ja selle kohta, kui väga ta soovis Minnesotasse jääda."

Koivu on oma 843 mänguga klubi ajaloos enim kohtumisi pidanud mängija ja ta omab veel lisaks mitmeid teisi Wildi rekordeid. Nii põhiturniiril kui playoffides.

"Tahtsin enne hooaja algust sellega ühele poole saada või sellest siis hooaja käigus kordagi rääkida. Olen alati uskunud, et see ei tule kasuks ei mängijale ega organisatsioonile, kui lepingujutud hooaja jooksul pidevalt käivad," kommenteeris Koivu.

Turust pärit hokimees tegi mullu 18 värava ja 58 punktiga ühe karjääri edukaima aasta, aga teda tunnustati rohkem hoopis kaitsetöö eest. Lahtiviskeid 55.2%-ga võitnud ja blokeeritud pealevisete osas 65-ga uue isikliku rekordi teinud tsenter oli üks kolmest Selke trofee finalistist.

Kommentaarid