Rocket Richard sai endale ühe punkti juurde

NHL-i ajaloo üks tuntumatest väravaküttidest Maurice "Rocket" Richard on ligi 60 aastat pärast karjääri lõppu saanud oma kontole juurde ühe punkti. Mitu aastat kestnud vanade mänguprotokollide uurimine tõi talle juurde ühe söödu, mis kasvatas tema punktisaldo 966 peale.

(foto: torontosun.com)
NHL-i statistikute meeskond on viimase kuue aasta jooksul üle käinud protokollid liiga algusaegadest kuni 80ndate lõpuni. Täpsemalt vahemikus 1917-1987. See on endaga toonud 6000 infokildu, mis varasematel aegadel tähelepanuta jäid. Üks neist oli Richardi söödupunkt aastal 1945.

4. novembril toimunud mängus, kus Richard ja Montreal Canadiens kaotasid 5-6 Boston Bruinsile, läks küll protokolli kirja söödupunkt, mille Richard korjas Toe Blake'i värava juures, ent see jõudis miskipärast liiga andmebaasidesse meeskonna hilisema legendaarse kapteni Emile Bouchardi sööduna.

Tagantjärgi lisatud punkt kasvatas 1960. aastal karjääri lõpetanud Richardi sööduarvu liigas 422 peale. Väravaid oli kaheksakordsel karikavõitja lõpuks 544.

2000. aastal meie seast lahkunud Richardist sai hooajal 1944/45 ajaloo esimene 50 väravaga aasta teinud mängija. Samuti jõudis ta esimesena 500 väravani. Legendaarne ründaja on oma nime andnud alates aastast 1999 jagatavale liiga edukaima väravaküti trofeele.


Ajaloost leitud punkt paneb Richardi kõigi aegade söödute edetabelis Doug Bodgeri ja Kent Nilssoniga jagama 223. kohta. Tema 93. positsioon punktitabelis jäi samaks. Aktiivsete mängijate seas on tema lähim ohustaja Henrik Zetterberg, kes on 904 peal.

Kommentaarid