Rangers paneb kaks klubi legendi laua taha tööle

New York Rangersi peamänedžer Jeff Gorton on endale saanud kaks nimekat nõuandjat. Klubi teatas, et on toonud meeskonna juurde tagasi kunagise kapteni Brian Leetchi ja endise ründaja Brad Richardsi, kelle mängijaleping iroonilisel kombel jätkuvalt ressursse nõuab.

(foto: oddsshark.com)
Aastatel 2011-14 Rangersis mänginud Richardsi leping osteti kolm suve tagasi välja ja selle tõttu makstakse talle veidi üle miljoni dollari aastas kuni hooaja 2025/26 lõpuni.

Eelmisel suvel mängijakarjääri lõpetanud Richards aitas Rangersi oma viimasel aastal Stanley karikavõistluste finaali, kuid jõudis oma suurimate saavutusteni hoopis mujal. 2004. aastal Tampa Bay Lightningu ridades ja 2015. aastal Chicago Blackhawksi särgis läks ta võiduka lõpuni välja. Teda võib nimetada NHL-i ajaloo parimaks 7. mängude meheks, olles oma meeskonnaga karjääri jooksul võitnud kõik kaheksa otsustavat matši.

Richards oli 2004. aastal playoffide MVP ja püstitas samal aastal karikamängudes tehtud seitsme väravaga liiga ühe hooaja rekordi.

Leetch, kelle #2 on klubi poolt külmutatud, jõudis Conn Smythe trofeeni 1994. aastal, mil Rangers võitis seni viimase oma neljast karikast. 18 hooaja jooksul valiti Rangersi läbi aegade esimene ameeriklasest kapten kaks korda liiga hooaja parimaks kaitsemängijaks. Ta oli 92. aastal viies kaitsemees, kes suutis ühe hooaja jooksul kätte saada 100 punkti.

2009. aastal Kuulsuste Halli valitud mängumees on oma 1205 kohtumises kogutud 1028 punktiga (247+781) üks kõigi aegade resultatiivseimatest kaitsjatest. 92. aastal sai temast viies kaitsemängija, kes ühe hooaja jooksul suutnud kätte saada 100 punkri.

Lisaks nõuandja rollile kuulub klubi sõnul mõlema mehe tööülesannete sekka ka mängijate arendamine.

Kommentaarid