Peatreenerid riskivad edaspidi tsooniviga vaidlustades kaheminutilise karistusega

Alates üleeelmisest hooajast NHL-is kehtima hakanud peatreenerite õigus vaidlustada väravaid on lühikese aja jooksul tekitanud palju kära. Muu hulgas hakati vaideid aina rohkem venitustaktikana kasutama. Sellele on liigal nüüd vastumürk kaheminutilise karistuse näol.

(foto: magzter.com)
Treeneritel on täpsemalt õigus vaidlustada kahte tüüpi väravaid. Neid, mille puhul kahtlustatakse tsooniviga ja neid, mille juures on väravavahti segatud. Uus reegel puudutab ainult esimest tüüpi väravaid. Kui tsoonivea puhul tehakse ebaõnnestunud vaie, siis tuleb edaspidi lisaks time-out'i kaotamisele üle elada kaheminutiline karistus.

Muudatus on tehtud selleks, et võtta peatreeneritelt võimalus mängu ilmaasjata katkestada. Eelmisel hooajal kujunes juba üsna populaarseks see, et kui mõnel meeskonnal oli time-out mängu lõpuosas alles ja endale lasti eduseisust värav panna, siis paluti igaks juhuks see üle vaadata, isegi kui oli siililegi selge, et midagi määrtustevastast ei toimunud. Tegu oli kavalusega, millega sooviti takistada tagant tuleva meeskonna hoogu. Ja mõistagi olid alati tähelepanu all ka viigiseisult tehtud väravad.

Edaspidi ei saa enam mäkra mängida ning tsoonivea puhul väravat vaidlustades tuleb 100% endas kindel olla. Videotreenereid on ootamas ees lõbusad ajad. Lisapinge tõttu võib äkki isegi nõuda palgatõusu.

Kommentaarid