Scheifele tahab saada McDavidist ja Crosbyst paremaks

Ambitsioonideta pole elus väga midagi teha ja eriti innustavaks on suured sihid. Just sellised on Winnipeg Jetsi Mark Scheifele'il, kes teatanud, et soovib saada paremaks kui praegused NHL-i absoluutsed tipud Connor McDavid ja Sidney Crosby.

(foto: si.com)
24-aastane Scheifele on NHL-is alustamas oma viiendat hooaega ning seda pärast aastat, mil ta oli liiga punktitabelis 82 silmaga seitsmes mees. Tabeli tipus olid mõistagi McDavid (100 punkti) ja Crosby (89).

"Selle spordiala puhul ei saa öelda, et oli suurepärane aasta ja loodan lihtsalt nendega sammu pidada. Pingutan selle nimel, et olla parem Connorist ja Sidist," rääkis Scheifele eile.

2011. aasta drafti 7. valikule annab kõvasti usku tõsiasi, et kui mullusest hooajast oli veerand mängitud, siis istus ta 23 silmaga punktitabeli tipus.

"Tegu on kõrgete eesmärkidega, kuna nad on erilised mängijad. Nad näevad oma mängu kallal uskumatult palju vaeva. Ent eelmisel aastal juhtisin üks aeg punktitabelit," lisas Scheifele.

Scheifele, kellel meeldib iPadist oma mänge üle vaadata ja seeläbi esitusi parandada, loodab tippu tõusmisel saada abi ka oma kolmikukaaslastelt Nikolaj Ehlersilt ja Patrik Lainelt.

"Kui ma suudan oma esitustega olla stabiilsem, siis pole ühtegi põhjust, miks ma ei võiks (punktitabeli) tipus püsida," märkis ta. "Pean lihtsalt töö tegemisega jätkama. Mul on suurepärased kolmikukaaslased, kes on abiks. Meid toetab suurepärane kaitse. Jätkan pingutamist selle nimel, et olla parim ja mitte lihtsalt selleks, et mind nende hulgas mainitakse, vaid selleks, et olla täiesti tipus."

Seni iga aastaga jõudsalt oma väravate ja punkti saldot kasvatanud ründaja plaan näib päris hullumeelsena, aga tal on näiteks ülekaalu produktiivsuse osas kõvasti arenguruumi. Vaid 15 tema punktidest tulid eelmisel hooajal ülekaalu mängides. Võrdluseks, McDavid korjas endale ülekaalust 27 ja Crosby 25 silma. Mitte ühelgi temast punktitabelis eespool lõpetanud mängijal polnud ülekaalu punkte 24-st vähem.

Kommentaarid