Matt Duchene on kadunud

NHL-i klubid alustavad sel nädalal hooajaeelsete laagritega. Mullune punane latern Colorado Avalanche avab enda oma neljapäeval ehk 14. septembril. Enne seda on aga kerkinud õhku ootamatu probleem - Matt Duchene pole klubi juurde tulnud.

(foto: post-gazette.com)
Kõik Avalanche'i mehed kogunesid juba eelmisel nädalal. Puudu olid vaid kolm mängijat - Duchene'i kõrval ka lepinguta piiratud vabaagent Nikita Zadorov ja Nathan MacKinnon. Viimane puudus liiga promoüritusel osalemise tõttu, esimene oli nädalavahetusel ühes pulmas osalenud. Edasisest ei tea keegi mitte midagi.

"Ma rääkisin Dutchyga veidi, aga teda pole siin ja see pole saladus," kommenteeris eelmisel nädalal meeskonna kapten Gabriel Landeskog. "Elame, näeme. Praegusel hetkel kuulub ta veel Avalanche'i organisatsiooni ja eeldame kõik, et ta on treeninglaagri alguseks kohal. Muud midagi ma ei oskagi öelda."


Duchene on juba väga pikalt olnud klubist lahkumise äärel, ent ükski tehing pole seni reaalsuseks vormunud. Seejuures teatas Avalanche'i peamänedžer Joe Sakic mõni aeg tagasi, et huvi Duchene'i teenete vastu on juba üsna leigeks jäänud. Ehk tõenäoliselt on ikkagi talendikas ründaja vastupidiselt ootustele hooaega Colorados alustamas. Muidugi juhul, kui ta välja ilmub.

"Tal on leping ja eeldame, et ta on 14ndaks kohal," ütles Sakic pühapäeval, püüdes kõiki rahustada. "Ta ei pea enne 14ndat kohal olema. Kõik ei saabu laagrisse varakult. See pole minu otsustada, aga eeldan, et ta on 14ndal kohal."

Duchene olevat pärast pulmas käiku jäänud üksi Torontosse harjutama. Tema agent Pat Brisson on teemat kommenteerides olnud väga kidakeelne, märkides vaid: "Praegusel hetkel pole mul midagi erilist öelda."

Kell tiksub. Kui Duchene neljapäeval välja ei ilmu, siis langeb kahtlemata tema turuväärtus ja Sakic leiab end tõelise jama keskelt.

Kommentaarid