Kas Leafs hoiab vägisi Lupulit väljakult eemal?

Täna on tähtis päev seoses Joffrey Lupuli hooajaga. Kukub tähtaeg, mil 33-aastasel ründajal oleks võimalus küsida oma tervise kohta teist arvamust. Tema klubi Toronto Maple Leafsi hinnangul on Lupuli seisund sedavõrd kehv, et teine järjestikune hooaeg tuleb vahele jätta.

(foto: sportsnet.ca)
Lupul pakkus läinud nädalavahetusel palju jututeemat ja aluseid mitmetele vandenõuteooriatele, kui sattus Instagramis fännidega sõnelema. Mõni päev varem oli Leafs teatanud, et alates 2011. aastast klubi hingekirjas olev mees ei läbinud meditsiinilist ülevaatust. See oli teemaks ka sotsiaalmeedias. Lupul vastas ühele ülevaatust puudutavale kommentaarile väga huvitavalt: "Nad teevad pettust ja kõik lubavad neil seda teha."


2003. aastal alanud NHL-i karjääri jooksul 701 kohtumisega 420 punkti (205+215) kogunud kanadalane näis vihjavat sellele, et tema tervisega pole tegelikult midagi valesti. Leafs lihtsalt jätab sellise mulje. Seda selleks, et oldaks prii Lupuli palgast, mis võtaks palgafondist ära 5.25 miljonit.

Lupul, keda karjääri jooksul saatnud mitmed erinevad traumad, käis viimati väljakul 2016. aasta veebruaris. Võiks arvata, et mis iganes probleem teda vaevas, sellest peaks ta tänaseks juba üle olema. Kuid uuel hooajal me teda siiski väljakul ei näe. Lupul teatas, et ta ei kavatse oma tervisega seoses teist arvamust küsida.


"Terveks saamise" korral ähvardaks Lupulit AHL-is või isegi madalamal tasemel mängimine, kuna esindusmeeskonna plaanidesse ta ilmselgelt enam ei kuulu. Rääkimata sellest, et tema leping ajaks klubi palgafondi korralikult lõhki.

Leafsi eest 280 mängu teinud mehel on klubiga leping veel algava hooaja lõpuni. Selle jooksul tiksub tal palk edasi, aga hoki mängimise asemel tuleb leida endale mõni muu tegevus. Lupul lasi nädalavahetusel korra hokimehe hinge välja, aga see suruti kellegi poolt uuesti alla. Mõnel pool on isegi mainitud, et ehtsa kriminulli kombel olevat Leafsil vastuolulise mängumehe kohta mingisugust kompromiteerivat materjali ja võimalik, et selle tõttu on ta loobunud oma õigusest küsida arstidelt teist arvamust.

Kommentaarid