Winnipegis pikendati peamänedžeri ja peatreeneri lepinguid

Winnipeg Jetsi juures jätkub Kevin Cheveldayoffi ja Paul Maurice'i valitsemisaeg. Klubi peamänedžeri ja peatreeneriga tehti mitmeaastased pikendused. Seda vaatamata sellele, et nõudlik hokipublik on pärast oma meeskonna tagasi saamist playoffe näinud vaid korra.

(foto: thestar.com)
Cheveldayoff määrati 2011. aastal pärast Atlantast tulemist uue Jetsi esimeseks peamänedžeriks. Tal oli selja taga edukas periood Chicago Blackhawksi abimänedžerina, mis tipnes 2010. aastal Stanley karika võitmisega. Samuti võitis ta klubi AHL-i meeskonna peamänedžerina kaks korda Calderi karika.

47-aastane kanadalane sai omamoodi kuulsaks enda ülimalt argliku käitumisega mängijateturul. Ta oli ametis üle kolme aasta, enne kui tegi oma esimese mängija mängija vastu tehingu.

Vajakajäämised vahetustehingute turul on Cheveldayoff ära teinud draftides. 38.5% aastatel 2011-2016 Jetsi poolt draftis valitud mängijatest on NHL-is väljakule saanud ja see on selle perioodi jooksul liiga paremuselt teine näitaja. 20.5% neist on saanud kirja vähemalt 70 mängu, mis on samuti liiga teine näitaja ning kolm mängijat on kogunud keskmiselt vähemalt 0.5 punkti mängus, mis on kogu liiga parim näitaja.

Maurice saabus Winnipegi 2014. aasta jaanuaris pärast Claude Noeli vallandamist. 12 kuud hiljem sai temast liiga ajaloos nooruselt teine 500 võiduni jõudnud peatreener. 2010. aastal Carolina Hurricanesi juures töötades oli temast omakorda saanud läbi aegade noorim 1000 mängu kirja saanud peatreener. 50-aastane endine kaitsemees tüüris Hurricanesi 2002. aastal karikavõistluste finaali.

Kogu karjääri peale NHL-is 1365-st põhihooaja mängust 596 võitnud peatreener on ühe hooaja töötanud ka Toronto Maple Leafsi juures. Samuti on ta korra käinud kätt proovimas Euroopas, olles hooajal 2012/13 KHL-is Magnitogorski Metallurgi juures.

Maurice on aktiivsete peatreenerite hulgas mängude arvestuses neljandal kohal ning võitude osas viies. Tal on vaid 22 kohtumist puudu, kerkimaks mängude edetabelis kõigi aegade TOP 10-sse.

Kommentaarid