Sam Bennett pidi leppima kaheaastase lepinguga

2014. aasta drafti 4. valikul Sam Bennettil oli sel suvel võimalus endale kaubelda esimene tõsisem leping, aga pärast pikki kõnelusi pidi ta sellest suu puhtaks pühkima. Calgary Flames teatas, et 21-aastase ründajaga tehti vaid kaheaastane pikendus, mille koguväärtuseks 3.9 miljonit dollarit.

(foto: calgarysun.com)
Nädala alguses ilmnes, et klubi ja Bennetti nõudmistel oli suur vahe sees. Olles näinud mitmeid oma drafti klassi kaaslasi (Aaron Ekblad, Leon Draisaitl saamas suuri lepinguid, soovis Bennett nähtavasti samuti oma kollanoka lepingu pealt suurt palgatõusu. Kuid tema senised esitused on jätnud veel küsimusi õhku ja nii sai lõpuks hoopis klubi oma tahtmise.

Bennett tegi üleeelmisel hooajal 77 mängus kogutud 36 punktiga (18+18) korraliku debüütaasta, ent sellele järgnes vaid 26 (13+13) silmaga hooaeg. Esimese hooaja jooksul sai temast 19 aasta ja kuue kuu vanusena ka Flamesi ajaloo noorim kübaratriki kangelane ja liiga ajaloos nooruselt kolmas, kes mõnes kohtumises nelja väravani jõudnud.


Potentsiaal on noormehes selgelt olemas. Nüüd on tema kord kahe aastaga näidata, et ka tema väärib superstaari palka.

Mõned päevad enne treeninglaagrite algust on nüüd kaheksa piiratud vabaagenti veel lepinguta.


Kui piiratud vabaagendid enne 1. detsembrit lepingut ära ei tee, siis ei tohi nad ülejäänud hooaja jooksul NHL-is mängida.

Kommentaarid