Brian Boyle'il diagnoositi leukeemia

New Jersey Devils jahmatas teisipäeval hokimaailma ootamatu uudisega. Selgus, et seni treeninglaagrist eemal olnud Brian Boyle'il on diagnoositud leukeemia ehk verevähk. Õnneks avastati haigus aga väga varajases faasis ning 32-aastane ründaja ei kavatse selle tõttu mänge vahele jätta.

(foto: mapleleafshothotstove.com)
Suvel vabaagendina Devilsiga kaheks aastaks käed löönud Boyle ootab vaatamata šokkuudisele põnevusega hooaja avamatši.

"Meil on sellega võitlemiseks hea ründeplaan ja ootan põnevusega, millal saan tagasi jääle mängima. Ma ei tea, millal see juhtub, aga valmistun 7. oktoobriks," sõnas oma viiendas klubis olev mees, kellel selja taga üle 600 põhihooaja mängu. "Mulle ei meeldi mänge vahele jätta. Tunnen end praegu nii normaalsena kui üldse tunda saab."

Leukeemia on kasvaja, mis areneb peamiselt luuüdis. Selle korral vohavad luuüdis ebanormaalsed (leukeemilised) rakud ja normaalsete vererakkude teke pidurdub.

Tegu ei ole esimese korraga, mil mõnda NHL-i meest on see haigus tabanud. Endine ründaja Jason Blake sai sama diagnoosi 2007. aastal. Järgnenud hooajal tegi ta aga kaasa kõik 82 põhihooaja matši ning mängis lõpuks koos haigusega, millest täielikult ei paranetagi, kokku 445 kohtumist.

Boyle on Blake'iga ka ühendust võtnud ning vaatab asja positiivse pilguga.

"Meie seis on hetkel hea," lisas Boyle. "See on positiivne, arvestades, mis võinuks olla ja milleks see osutus."

32-aastane ameeriklane on ka väga lähedalt edukat võitlust vähiga näinud. Tema isa on seljatanud neerukasvaja, mille siirded jõudsid kopsu.

Mõistagi on meil NHL-is olnud ka inspireerivad lood seoses Mario Lemieux ja Saku Koivuga.

Kommentaarid