Golden Knights korjas oma esimesest mängust hiigelsuure võidu

NHL-i hooaja alguse ja Vegas Golden Knightsi debüüdini põhiturniiril on veel veidi üle paari nädala aega, aga liiga uustulnuk on tänaseks oma esimese esituse pakkunud. Ajaloolises matšis oli pühapäeval Golden Knightsi vastaseks Vancouver Canucks, kellele korraldati 9-4 saunaõhtu.

(foto: Twitter @Sportsnet)
Uue meeskonna võimsast debüüdist ei maksa aga kindlasti erilisi järeldusi teha. Meeskond jättis kõik oma põhimängijad koosseisust välja ning nõrgendatud satsiga oli jääl kas Canucks, kelle esindusrivistus on lennanud Hiinasse, et seal pidada maha kaks lahingut Los Angeles Kingsiga. Kuid see ei riku fakti, et Golden Knights tõepoolest oma esimese mängu tegi.

Klubi ajaloo esimese värava sai kirja Tyler Wong, kes kujunes ka kogu õhtu üheks täheks. Draftimata noormees, kes hooajaeelses laagris testimisel viibib, lõpetas matši kübaratriki ja nelja punktiga.


Wong, kes osales aasta tagasi Toronto Maple Leafsi laagris, oli mullu 51 tabamusega WHL-i edukaim väravakütt, kellele jäi kokku kirja 109 punkti. Tal on uueks hooajaks leping AHL-i Chicago Wolvesiga, kes Golden Knightsi partnerklubiks. Nii jätkates pole vast unistus lepingust NHL-i klubiga enam väga kaugel.

Rohkem kui ühe värava sai Golden Knightsi eest kirja ka Tomaš Hyka. Vähemalt kolme punktiga mängijaid oli veel kaks - Tomaš Nosek (1+2) ja Brad Hunt (0+3). Pooled Canucksi tabamustest tulid Brock Boeserilt, kelle lisaajatabamus tõi meeskonnale laupäeval esimeses hooajaeelses matšis Kingsi vastu 4-3 võidu.

Tänavuse drafti 7. ringi valik Dylan Ferguson tegi Golden Knightsi väravasuul 29 tõrjet. Canucksi puuris jagasid töö ära Richard Bachman (18 pealeviskega viis sisse lastud väravat) ja Thatcher Demko (20-ga neli).


Golden Knightsi esimene põhihooaja mäng on kavas 6. oktoobril Dallases.

Kommentaarid