Hischieri väravad aitasid Devilsil Ottawas suurest kaotusseisust võita

New Jersey Devilsi edukas hooaja algus jätkus Ottawas ja jätkus suvise drafti avavaliku Nico Hischieri karjääri esimeste väravatega. Viimasele kolmandikule kaheväravalise kaotusseisuga läinud meeskonnal õnnestus kohtumine lisaajal 5-4 võita.

(foto: Twitter @PR_NHL)
18-aastane šveitslane oli eelneva kuue mängu jooksul kogunud neli söödupunkti, aga viimaks õnnestus ka väravate tegemise mõttes olla õigel ajal õiges kohas. Ja kohe kaks korda.


Tabamused tulid ära esimese viie minutiga ja kodumeeskonna väravavaht Craig Anderson võis juba igasugu halba aimata. Paradoksaalsel kombel tegi tema vastu oma esimesed väravad ka eelmise aasta drafti avavalik Auston Matthews ja seda kohe neli tükki.

Senators sai aga pärast jahmatavat algust Hischieri ja tema meeskonnakaaslased kontrolli alla. Vähemalt kuni viimase kolmandikuni. Kyle Turris mahutas end mängu alguses Hischieri tabamuste vahele ning Derick Brassardi, Alex Burrowsi ja Tom Pyatti väravatest asus Guy Boucheri meeskond 4-2 juhtima. Ometi sellest võidusadamasse jõudmiseks ei piisanud.

Kyle Palmieri värav tegi kohe viimase perioodi alguses vahe minimaalseks ja viis minutit hiljem pani tema söödust Marcus Johansson viigi tabloole. Devils sai sellega tänavu juba viiendat korda vähemalt neli väravat kirja.

Lisaminutitel tuli ka viies, kui Hischier ja Taylor Hall tegid eeltöö John Moore'ile. Hall lõpetas õhtu tervelt nelja söödupunktiga. Kodumeeskonnal kogus kolm Erik Karlsson.


Devils on oma ajaloo jooksul neljandat korda hooaja esimesest seitsmest matšist vähemalt kuus võitnud. Viimati õnnestus see hooajal 2002/03, mis karikavõiduga lõppes.

Teised kohtumised

Boston Bruins 6 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Patrice Bergeron tegi oma hooaja avamängu ning lõpetas selle kohe nelja punktiga (1+3). Oma saldot kasvatasid tublisti ka Anders Bjork (2+1) ja Brad Marchand (1+2). Tabamustest neli tulid ülekaalust ja neist kolm kohe esimese 20 minutiga. Bruins mängis ilma Tuukka Raskita, kellel on pärast trennis Bjorkiga kokku põrkamist diagnoositud peapõrutust.

New York Rangers 3 - 4 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Islanders võitis hooaja esimese New Yorgi lahingu pärast viimasel kolmandikul kaheväravalise edu maha mängimist. Esimesest kaheksast mängust tulnud neli punkti tähendavad seda, et Rangers on teinud oma halvima alguse pärast hooaega 1959/60.

Columbus Blue Jackets 0 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Külalised võidutsesid vaatamata jakkide 43-21 ülekaalule pealevisete osas. Mõlema värava autoriks oli Mihhail Šergatšjov, kelle jaoks olid need karjääri esimesed tabamused. Nullimäng on Andrei Vasilevski karjääri viies. Nikita Kutšerov jäi tänavu esimest korda väravata. Alates hooajast 1943/44 on vaid Wayne Gretzky (8), Mike Bossy (10) ja Mario Lemieux (12) aastat alustanud pikemate väravateseeriatega.


Philadelphia Flyers 0 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Alles eelmisel nädalal omavahel hullumeelse kohtumise korraldanud meeskonnad võtsid seekord väga rahulikult. Ainsana jõudis viimase perioodi alguses väravani Colton Sissons. Pekka Rinne peatas karjääri 44. nullimänguks litri 28 korda. Flyers oli hooaja esimese kahe koduse kohtumisega kokku teinud 13 väravat.


Chicago Blackhawks 1 - 2 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Pärast ilusat algust aina kaotama kukkunud Oilers leidis uuesti võiduraja üles tänu Mark Letestu hilisele ülekaalu väravale. See tuli 16 sekundit enne lisaaja lõppu. Hooaja esimesest neljast kolm võitnud Blackhawks on nüüd viimasest neljast kolm kaotanud.

Colorado Avalanche 3 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues võidutses tänu tugevale teisele perioodile ja varuväravavahi Carter Huttoni sooritusele. Teisel kolmandikul tehti kolm väravat. Hutton lõpetas 38 tõrjega. 2+1'ga oli kodumeeskonna kõigi tabamuste juures osaline Alexander Kerfoot. Imeline hooaja algus on Avalanche'il asendunud kolmemängulise kaotusteseeriaga.

Calgary Flames 1- 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Scott Darling tegi uue meeskonna eest oma esimese tõeliselt hea esituse. Kirja läks 25 tõrjet ning nullimäng polnud ka kaugel, kui Sean Monahan alles kolm ja pool minutit enne lõppu kodumeeskonna auvärava tegi. Tabamuse juures sai Jaromir Jagr uue meeskonna eest kirja oma teise punkti. #68 pandi koos Monahani ja Johnny Gaudreauga ühes kolmikus mängima. Hurricanes võitis viimase üheksa Calgarys käigu jooksul alles teist korda.

Arizona Coyotes 4 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Koiottidel ei taha kuidagi hooaja esimene võit tulla. Siin hoolitses selle eest Tyler Seguin, kes tegi viimasel perioodil 3-3 pealt kaks väravat. Jamie Benn lõpetas 1+2'ga. Clayton Keller kerkis kahe tabamuse toel kollanokkade arvestuses parimaks väravakütiks. 19-aastasel jänkil on nüüd kirjas viis väravat. Nii temal kui Derek Stepanil lõppes õhtu 2+1'ga.

Kommentaarid