Kutšerovi kuum hooaja algus jätkus Detroidis

Aleksandr Ovetškin on uue hooaja alguses kamaluga väravaid teinud, kuid stabiilse skoorimisega paistab silma hoopis üks teine venelane. Selleks on Tampa Bay Lightningu Nikita Kutšerov, kes pole seni üheski kohtumises nulli peale jäänud. Läinud ööl läksid Detroit Red Wingsi võrku isegi kaks.

(foto: sportingnews.com)
Lightning alistas oma divisjonirivaali 3-2 pärast seda, kui algne 2-0 edu ära anti. Ootamatult tekkinud viigi murdis viimase kolmandiku alguses just Kutšerov. Tema oli avakolmandiku keskel ülekaalust ka meeskonna teise autoriks. Skoori avas vähemusest Tyler Johnson.

Pärast pikka välisturneed kodus olnud Red Wings viigistas teisel kolmandikul. Justin Abdelkader realiseeris perioodi alguses karistusviske ning lõpuminutitel jätkas oma fantastilist algust Mike Green. 32-aastane kaitsja sai hooaja esimese väravaga kirja juba oma üheksanda punkti.

Aga Greenil ega tema meeskonnakaaslastel ei õnnestunud lõpuks Kutšerovi tahaplaanile suruda. Temast sai viimase 30 hooaja peale neljas mängija, kes alustanud kuuemängulise väravateseeriaga.


"Ta on eriline mängija," ütles pärast kohtumist külaliste peatreener Jon Cooper. "Ta ei ilmunud Tampasse septembris, ta oli juba juulis kohal. Ta oli oma oskuste lihvimiseks jääl 4-5 korda nädalas ja meie oleme selleks kasu lõikamas."

Kutšerov, kes lõpetas mullu 40 väravaga, on nüüd seitsme tabamuse peal, mis liiga paremuselt teine näitaja. Kaks rohkem on kirjas Ovetškinil.

Hooaega Florida Panthersi vastu viie värava laskmisega alustanud Andrei Vasilevski võttis 29 tõrjega oma neljanda järjestikuse võidu. Red Wingsi puuris olnud Jimmy Howard leppis 23 tõrjega.


Lightning on seni pannud 23 väravat, millest rohkem suutnud vaid Toronto Maple Leafs (26) ja Chicago Blackhawks (25).

Kommentaarid