Varlamov vedas Avalanche'i Bostonis võidule

Colorado Avalanche jätkab tasapidi kriitikute vaigistamist. Mullu kohutava hooaja teinud meeskond oli esmaspäeval kolmandat korda jääl ning kirja läks teine võit. Boston Bruinsi vastu tulnud 4-0 võidus tegi Semjon Varlamov 29 tõrjega karjääri 22. nullimängu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Venelasest puurivaht, kelle eelmine hooaeg lõppes puusatrauma tõttu juba jaanuaris, on nüüd tänavu võitnud mõlemad oma stardid ja lasknud kokku vaid kaks väravat. Tõrjete efektiivsuseks on 95%.

"Kutid mängisid minu ees hästi," märkis Varlamov pärast mängu. "Kaitse tegi tagasi põrkunud litrite üles korjamise ja klaarimisega head tööd. Algus on minu poolt olnud kahtlemata hea. Ma pole väga pikka aega mänginud."

Mullu keskmiselt 2.01 väravat mängu peale teinud meeskonnal on uue hooaja alguses kolme matšiga kirjas üheksa kolli. Bostonis hoolitsesid tabamuste eest Sven Andrighetto, vähemusest skoorinud J.T. Compher ja Nail Jakupov, kes oli kahe autoriks. 2012. aasta drafti esinumber tegi eelmisel hooajal St. Louis Bluesi särgis 40 matšiga kokku ainult kolm väravat.

Avalanche'il on nüüd alates 2001. aasta märtsist Bostonis kirjas kümme järjestikust võitu.

Torey Krugi ja Austin Czarniku tagasi saanud Bruins on kahe mängu peale lasknud seitse väravat. Tuukka Rask sai Avalanche'i vastu kirja vaid 19 tõrjet.


Algus on eelmise hooaja punase laterna poolt paljulubav, aga sellest ei maksa ennatlikke järeldusi teha. Ka 12 kuud tagasi oli meeskonnal kolmest mängust kirjas kaks võitu ja isegi esimest neljast kolm.

Teised varajased kohtumised

New York Islanders 2 - 3 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Blues tegi Vladimir Tarasenko juhtimisel kolmest kolm. 25-aastane venelane tegi mõlemad külaliste väravad ning pani Thomas Greissi selja taha otsustava karistusviske. Kolmest kaks kaotanud Islanders päästis endale punkti viimase seitsme minuti jooksul tulnud väravatega.

Buffalo Sabres 2 - 6 New Jersey Devils (tipphetked)

Hooaega ajaloolise matšiga alustanud Devils sai teises kohtumises ka kohe uue rekordi. 2+1'ga lõpetanud Jesper Bratt on klubi ajaloos esimene mängija, kellel esimese kahe matšiga viis silma koos. 2+1 tegi ka Marcus Johansson. Võidutabamuseks osutus Bratti vähemusest sündinud koll. Sabres on tänavu kolme kohtumisega lasknud juba samal palju vähemuse väravaid (4) kui kogu eelmise hooajaga kokku. Samuti jõudis mängus jõudis kena sööduga oma karjääri esimese punktini suvise drafti avavalik Nico Hischier.

Kommentaarid