Canadiensi madalseis jätkus kaotusega Kingsile

Kui nädala alguses tundus pärast Florida Panthersi vastu tulnud 5-1 võitu, et Montreal Canadiens on  end viimaks käima saanud, siis see tulemus on ikkagi petlikuks osutunud. Claude Julieni meeskond võõrustas läinud ööl Los Angeles Kingsi ja pidi leppima 0-4 kaotusega.

(foto: cbc.ca)
Canadiens on hooaja esimesest kümnest kohtumisest kaotanud kaheksa ja seda alles kolmandat korda oma pika ajaloo jooksul. Eelnevalt on see juhtunud ka hooaegadel 1932/33 ja 1941/42.

Juba teist korda jäädi nulli peale ning tegu oli viienda kohtumisega, kus isegi kahte väravat kirja ei saadud.

"Oleme võimalusi saamas, aga need ei taha sinna minna," märkis Julien pärast mängu. "Kõik on pettunud, tean kindlasti et fännid on. Aga me vähemalt võitleme. Loodame lihtsalt, et õnn pöördub lõpuks ja hakkame väravaid tegema."

Seekord jäi ületamatuks Jonathan Quick. 31-aastane ameeriklane tegi 40 tõrjet ning tähistas karjääri 46. nullimänguga oma 500. mängu. Carey Price jäi 24 tõrje peale.

Külaliste väravate eest hoolitsesid Adrian Kempe, Tyler Toffoli, Anže Kopitar ja Kurtis MacDermid, kes jõudis karjääri esimese tabamuseni.


Kings kerkis võiduga läänekonverentsi liidriks. Canadiens jätkab idas viimasel kohal. Vahe playoffide kohtadega on lastud viie silma peale.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

End tutvustas maailmale 22-aastane Danton Heinen, kes oli Bruinsi mõlema värava autoriks. Karjääri esimene tuli vähemusest. Joe Thornton jõudis samal ajal oma endise koduklubi vastu karjääri 386. tabamuseni ning 1398. punktiga õnnestus kõigi aegade edetabelis kinni püüda Jari Kurri ja 20. koht.

New York Rangers 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes tehti pärast 2002/03 hooaja Atlanta Trashersit esimeseks meeskonnaks, kes kaotanud kõik hooaja esimesed kümme matši. Pavel Butšnevitš oli kahe autoriks, Boo Nieves (jah, täiesti reaalne nimi) võttis karjääri teisest kohtumisest kaasa kolm söödupunkti. Tegu oli Rick Nashi karjääri 1000. kohtumisega

Pittsburgh Penguins 2 - 1 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Eelmisel nädalavahetusel kõva ketuka saanud pingviinid on pärast seda nähtavasti pandud ainult kaitset treenima ja tulemused on näha. Kirja läks teine järjestikune 2-1 lisaajavõit, isegi võiduvärava autor oli sama. Phil Kessel jõudis karjääri 300. tabamuseni. Pingviinide eest oli varem järjestikustes mängudes lisaajaväravad teinud vaid Aleksei Morozov.

Toronto Maple Leafs 3 - 6 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes tegi kuue väravaga uue hooaja tippmargi, saades pooled neist kirja juba avakolmandikul.  Kodumeeskond suutis end 1-3 pealt viigini mängida, kuid kaitsemäng ei kannatanud mitte mingisugust kriitikat. Josh Jooris nautis seda kahe väravaga, Teuvo Teräväinen lõpetas 1+2'ga.


Florida Panthers 8 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Pantrid rõõmustasid oma ajaloo jooksul kuuendat korda kodupublikut vähemalt kaheksa väravaga. Nendeks läks vaja ainult 22 pealeviset. Radim Vrbata jõudis karjääri 7. kübarani, Jevgeni Dadonov sai kirja kaks. Aleksander Barkov ja Vincent Trocheck lõpetasid mõlemad 1+2'ga.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsile anti viies järjestikune kaotus. Nikita Kutšerov ja Steven Stamkos kerkisid liiga ajaloos 7. meeskonnakaaslasteks, kes hooaega 11-mängulise punktiseeriaga alustanud. Ühtlasi jõudsid mõlemad sellega Martin St. Louis'ile kuuluva klubi rekordi kordamiseni.

Ottawa Senators 5 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Avakolmandiku 3-0 võitnud senaatorid lasid külalised endale lõpuks väga lähedale, aga pääseti siiski võiduga. Jean-Gabriel Pageau juhtis vägesid 1+2'ga. Külaliste poolt sai sama kirja Sean Couturier.


Minnesota Wild 6 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Wild jõudis alles oma hooaja kolmanda võiduni tänu ülisärtsakale algusele. Kaheksa minutiga oli juba kolm tükki tehtud. Kolmandik väravatest saadi vähemusest, kaasa arvatud Luke Kunini karjääri esimene tabamus, mis võidu kindlustas. Oma esimese sai mängus kirja ka Zack Mitchell. Islandersi Josh Bailey (0+3) oli õhtu kõige resultatiivsem mees.


Edmonton Oilers 5 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Eelmisest seitsmest mängus kuus kaotanud Oilers leidis võiduraja uuesti üles. Leon Draisaitl ja Connor McDavid pandi uuesti kokku ning vastasmeeskonna jaoks oli kohe jama majas. Hiljuti peapõrutusest naasnud sakslane lõpetas kolme sööduga. Kaks väravat tuli Ryan Nugent-Hopkinsi sulest. Kolm väravat ülekaalust teinud Stars sai kaks Jamie Bennilt, Aleksandr Radulov kogus kolm silma (1+2). Oilers keeras viimase kaheksa minutiga kaotusseisu võiduks.

Vancouver Canucks 6 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Canucks tormas neljanda järjestikuse võiduni. Sven Bärtschi (2+1) ja Brock Boeser (0+3) näitasid teed. Haigestunud Nicklas Bäckströmita olnud külalised jõudsid oma esimeseni alles 0-5 seisu peal. Kolm väravat lasti endale ülekaalust ning viimase viie mängu peale tuli neljas kaotus.

Kommentaarid