Yzermani salarelv - Jonathan Drouin

29. juuni 2014 läheb Tampa Bay Lightningu fännide hulgas folkloori sekka kui päev, mille lõpus ei tulnud peamänedžeril Steve Yzermanil und ja seetõttu mõtles klubi juht välja mitmed vahetustehingud, millega vabastada palgaruumi. Sellega tuli Yzerman suurepäraselt toime ja kui paar päeva hiljem avanes vabaagentide turg oli ta valmis tegutsema. Paari käiguga sai meeskonna kaitseliin oluliselt tugevdatud ning timmiti ka ründeliini. Lightning plaanib idas tõusta tõeliseks tegijaks.

(foto: tampabay.com)
Meeskond, kes oli tänavu oma konverentsis paremuselt põhihooaja kolmas sats, on saanud märgatavalt tugevamaks. Intriigi lisab ka see, et Yzermanil on üks käik tegelikult veel tegemata. Tal on võimalus salarelvana kasutada Jonathan Drouini.

19-aastane kanadalane oli mulluse drafti esimese kuue valiku seas ainus mängumees, keda hooaja jooksul NHL-is jääle ei lastud. Olles noormehe kolmandana valinud lasi Lightning tal QMJHL-is Halifax Mooseheadsi eest edasi mängida.

Samas meeskonnas mängis juuniorite tasemel ka aasta taguse drafti avavalik Nathan MacKinnon, kes kiirelt meestemänguga kohanes ning lõppenud hooajal NHL-i parimaks uustulnukaks valiti. MacKinnon ja Drouin moodustasid Mooseheadsis surmava duo. On aga märkimisväärne, et kui MacKinnon lõpetas 2012/13 hooaja 44-st mängust 75. punktiga, siis Drouin paugutas 49. mänguga tervelt 105 silma!

MacKinnoni drafti aktsiad olid küll kõvemat klassi kui Drouini omad, kuna tõelist eliitklassi keskründajat on palju raskem leida kui osavat ääre skoorijat, aga need numbrid näitavad, et Drouinist peaks kerkima ka väga kõrgest klassist mängumees.

Tänavu Drouin isegi parandas oma produktiivsust. 46. põhihooaja mänguga tuli 108 silma. Võib arvata, et Drouin korraldab NHL-is samasuguse tormi nagu seda tegi MacKinnon. See tähendab omakorda seda, et Lightning omab võrreldes tänavuse meeskonnaga veel ühte märkimisväärset lisakäiku.


Esmalt on talle vaja muidugi ka üldse koht leida. Steven Stamkos, Valtteri Filppula, Ryan Callahan, Tyler Johnson, Ondrej Palat, Alex Killorn - teoorias on esimesed kolmikud juba hõivatud. Seegi näitab Lightningu tugevust.

Kommentaarid