Leafs sai lõpuks Fransonilt allkirja kätte

Cody Franson oli üks nendest mängumeestest, kes eelmise kuu lõpus pöördus piiratud vabaagendina vahekohtu poole, et talle määrataks õiglane töötasu. Just nimelt "oli", mitte "on", sest Franson ja Toronto Maple Leafs said enne istungit kokkuleppele. Augusti alguses 27. sünnipäeva tähistav kaitsja pani tasku üheaastase lepingu, mis toob talle sisse 3.3 miljonit dollarit ehk veidi üle 2.4 miljoni euro. Alles paar päeva tagasi olid kahe osapoole vaatenurgad täiesti erinevad. Erineti tervelt kahe miljoni dollari võrra.

(foto: Claus Andersen/Getty Images)
2 miljonit oli see summa, mida Leafs asus kohtult nõudma. Olles viimase kahe hooaja peale kaitsjate arvestuses punktide poolest 20. mees oli Franson väljas 4.2 miljoni peal. 2 miljonit oli tema töötasu ka lõppenud hooajal.

Kaitsjate arvestuses on Leafsis nüüd suurem palk vaid kaptenil Dion Phaneufil (7 miljonit). Uue lepingu osas on kohtu poole pöördunud ka James Reimer, kelle istung peaks toimuma järgmisel esmaspäeval.

Seni on vahekohtu poolt tulnud vaid üks otsus. Uueks hooajaks KHL-i pagenud Vladimir Sobotka uueks aastapalgaks määrati 2.725 miljonit dollarit. Leping hakkab kehtima siis kui tšehh ookeani taha naaseb. Arvestades, et Venemaal teenib ta kaheaastase lepingu kohaselt kokku 8 miljonit dollarit ja seda enamvähem maksuvabalt, siis ta usutavasti NHL-i naasmisega kiirustama ei hakka.

Sarnaselt Fransonile on enne kohtuistungit uued lepingud kätte saanud ka Mattias Ekholm (Nashville Predators, 2 aastat, 1.037.5 miljonit aastas), Derek Grant (Ottawa Senators, 1 aasta, 700 000), Jason Demers (San Jose Sharks, 2 aastat, kokku 6.8 miljonit), Matt Bartkowski (Boston Bruins, 1 aasta, 1.25 miljonit) ja Antoine Roussel (Dallas Stars, 4 aastat,8 miljonit).

Kommentaarid