Rangers tegi Brassardist ühe klubi enim tasustatud mängija

New York Rangersi suvine lepingute pikendamise maraton on jõudnud lõpusirgele. Klubi eelviimase piiratud vabaagendina sai uue lepingu Derick Brassard. Septembris 27-aastaseks saav ründaja teenib uuel hooajal seitse miljonit dollarit, mis teeb ühtlasi temast ühe Rangersi enim tasustatud mängija. Suurema summa saavad oma pangakontole vaid Rick Nash ja Henrik Lundqvist. Kuigi tõsi, Brassardi uus leping on üsna huvitava ülesehitusega ja töötasu hakkab aasta-aastalt langema.

(foto: blueseatblogs.com)
Lepingu pikkuseks on viis aastat ja koguväärtuseks 25 miljonit dollarit. Üle poole sellest makstakse välja esimese kahe aasta jooksul. Uue hooaja seitsmele miljonile järgneb kuuemiljoniline aasta. Kolmanda aasta palgaks on viis miljonit ja lepingu lõpuaastatel makstakse Brassardile "vaid" kolm ja pool miljonit.

2006. aasta drafti kuues valik kogus tänavu põhihooajal 45 punkti (18 väravat). Ta saabus Rangersisse eelmise hooaja keskel tehingus, mis viis Marian Gaboriku Columbus Blue Jacketsisse. Samasse tehingusse kuulus ka kaitsja John Moore, kes on nüüd jäänud Rangersi ainsaks vabaagendiks, kellega on veel vaja lepingut pikendada. Selleks on vaba palgaruumi jäänud 1.3 miljonit dollarit.

Rangers on kõik oma olulised tehingud - lisaks Brassardile ka Mats Zuccarello ja Chris Kreideri lepingud - mahutanud palgaruumi sisse, kuid edasiseks manööverdamiseks on jäänud väga vähe ruumi.

Suured lootused lähevad soodsalt hangitud Matthew Lombardi ja Lee Stempniaki peale. Kahe veterani liidetud palk moodustab Brassardi uue hooaja töötasust enamvähem vaid veerandi.

Kommentaarid