Anaheim Ducks - elu ilma Selänneta

Anaheim Ducks alustab uut hooaega 10. oktoobril Pittsburgh Penguinsi vastu täiesti uues olukorras. Üle kümne aasta pole enam meeskonna koosseisus Teemu Selännet, kes tänavu oma NHL-i karjäärile kriipsu peale tõmbas. Samuti ei jätka Anaheimis teine Soome legend Saku Koivu. Ducks alustab täiesti uut elu ja seda olukorras, kus tänavuse hooaja edu on üsna raske korrata. 116 punktiga püstitati klubi rekord ja haarati läänekonverentsi esimene koht. Üritama aga muidugi peab.

(foto: toomanymenonthesite.com)
Lisaks Selännele ja Koivule on meeskonnast vabaagentidena lahkunud ka Daniel Winnik, Stephane Robidas, Mathieu Perreault ja Jonas Hiller. Tõsi, viimane oli praktiliselt juba playoffide ajal uksest välja lükatud ning seda seetõttu, et John Gibsoni ja Frederik Anderseni näol oli Ducksil kompetentne väravavahtide tandem juba olemas. Ülejäänud härrasmeestele tuleb aga adekvaatsed asendused leida ning Ducks on sellega seni edukalt hakkama saanud.

Robidase poolt vabaks jäänud koha kaitses on endale saanud Clayton Stoner. Seni kogu oma eelneva NHL-i karjääri Minnesota Wildis veetnud 29-aastane mängumees sõlmis 4-aastase ja 13 miljoni dollari suuruse lepingu.

Vabaagentide seast haarati eile endale ka Dany Heatley. Kunagine saja punkti mees ei saanud viimastel hooaegadel samuti Wildi eest mängides isegi mitte 30 silma kokku, aga sarnaselt Jerome Iginlale usub temagi, et paagis on veel piisavalt kütust alles. "Olin Minnesotas keerulises olukorras. Mul on palju tõestada ja soovin näidata kriitikutele, et nad eksivad," lausus Heatley pärast lepingu allkirjastamist. Leping on aastane ja väärtuseks üks miljon dollarit.

Kriitikutele on enim hambusse jäänud 33-aastase mängumehe aina halvenev kiirus, kuid Heatley usub, et suudab siiski kaasmängijatega sammu pidada. "Suudan endiselt seda mängu mängida. Olen piisavalt kiire ja suudan väravaid teha," oli tema enesekindel vastus kriitikale.

Ühte vabaks jäänud keskründaja kohta tuleb täitma Nate Thompson, kes on ideaalne kolmas tsentner - rammib vastaseid, mängib rõõmuga vähemuses ja aeg-ajalt hiilgab ka rünnakul.

Ducksi kõige uhkem senine täiendus on aga kahtlemata Ryan Kesler. Üsna kuluka vahetustehingu käigus hangitud ründaja täidab augu, mis on meeskonda pikalt vaevanud. Ryan Getzlafi selja taga pole olnud õiget nr. 2 tsentrit, kuid Kesler sobib sellesse ametisse ideaalselt. Samuti peaks temast olema suur kasu enamuses mängimisel, mille efektiivsus oli Ducksil tänavu põhihooajal vaid 16%.

Selänne puudumine on kindlasti, vähemalt alguses, fännide jaoks harjumatu vaatepilt, kuid iga lõpp on millegi uue algus. Kõik uus on ka alguses hirmutav, kuid usun, et Ducksi fännid ei pea muretsema. Ega Bob Murray't tänavu asjatult parimaks peamänedžeriks ei valitud. Riskimaigulised käigud mängijate turul võivad endaga lõpuks kaasa tuua jackpoti.

Kommentaarid