Draama Leafsi väravasuul jätkub

Kahe kvaliteetse väravavahi olemasolu on korraga nii õnnistus kui ka needus. Teoorias peaksid kaks tugevat puurilukku meeskonda tugevdama, kuid kui üks osapool saab vähem mänguaega järgneb kibestumine ja konkurendi ebaõnnestumistele lootmine. Samas tähendab väravavahi altminek ka kogu meeskonna jaoks kurba tulemust. Vancouveri väravavahtide draama on justkui ümber kolinud Torontosse. Maple Leafs tegi James Reimeriga uue lepingu olgugi, et hooaja lõpus soovis varuväravavahi ametist tüdinud mees klubist lahkuda.

(foto: John E. Sokolowski/USA TODAY Sports)
Reimeriga sõlmiti 2-aastane leping hooajapalgaga 2.3 miljonit dollarit. Ehk siis tegu on üsna kuluka väljaminekuga, kui Reimerit endiselt nr. 2 mehena nähekse. Eeldatavasti see nii ka on, kuna Jonathan Bernier tegi lõppenud hooajal palju paremat tööd.

Bernier - 55 mängu, 26 võitu, keskmiselt sisse lastud väravad 2.69, tõrjed 92.3%
Reimer - 36 mängu, 12 võitu, keskmiselt sisse lastud väravad 3.29, tõrjed 91.1%

Muidugi ei aidanud väravavahte ka meeskond tervikuna - keskmiselt mängu jooksul väravale lastud visked olid liiga halvim 35.9 - kuid Bernier suutis selle hapra kaitse selja taga siiski paremini toimetada.

Leafsi kaitse oli isegi nii kehv, et ka Reimer agent Ray Petkau pidi üks hetk oma kliendi kaitseks välja astuma. "Nagu Torontos tavaks süüdistatakse kehvas tulemuses väravavahti, mitte kaitset, mis igas mängus kohutavalt tegutseb," säutsus Petkau Twitteris.

Selles on kindlasti omajagu tõde, kuigi samas tahtis Petkau kahtlemata kaitsta ka oma "toodet". See pole tal paraku õnnestunud. Halb reklaam tegi oma töö. Juuni lõpuks polnud Reimeri hankimiseks tulnud mitte ühtegi korralikku pakkumist. Drafti ajal näitas küll huvi mehe kodulinna klubi Winnipeg Jets, kuid see jäi leigeks. Seejärel oli lepingupikendus Leafsiga, mida Reimer piiratud vabaagentina hakkas otsima vahekohtu kaudu, ainus võimalus.

Seega draama Leafsi väravasuul jätkub. Iseenesest saab Reimer vastu rinda taguda endale ja öelda, et tema oli omati see maskis mees, kes aasta tagasi Leafsi üle pika aja taas playoffidesse viis, kuid Bernier'd hinnatakse supertalendiks ja tema pingil hoidmine oleks kriminaalne.

Kommentaarid