Kane ja Toews said Blackhawksilt uued lepingud

See ei olnud küll kordagi kahtluse all, et Patrick Kane ja Jonathan Toews Chicago Blackhawksiga uue lepingu suhtes kokkuleppele ei jõua, kuid kuni tänaseni kuuluti siiski 2015. aasta vabaagentide klassi. Paberite määrimiseni jõuti pärast pikki arutelusid. Blackhawks jagas välja identsed lepingud, mis kestavad kuni hooaja 2022/23 lõpuni ja kus palga lahtrisse märgitud 10.5 miljonit dollarit. Mõlemad said võrreldes eelmise lepinguga, mis sõlmiti 2010. aasta karikavõidu järgselt, neljamiljonilise palgatõusu.

(foto: Chicago Sun-Times)
2006. aasta drafti 3. valik Toews on seni Blackhawksi särgis 484. põhihooaja mänguga kogunud 440 punkti (195 väravat). Juba oma teisel hooajal kerkis ta klubi kapteniks (olles mänginud vaid 64 NHL-i mängu!) ja 2010. aastal võitis ta vaid 22 aasta ja 41 päeva vanuselt playoffide MVP auhinna. Vaid Patrick Roy on selle au nooremalt teeninud. Samas sai Toewsist läbiaegade noorim kapten, kes Conn Smythi trofee koju on viinud. 2010. aastal võitis Toews Kanada koondise rivistuses ka olümpiakulla, seega on ta üks vaid kaheksast mängijaks, kes samal aastal võitnud nii olümpiamängud kui ka Stanley karika. Ühtlasi sai temast noorim kolme kulla klubi liige.

Toewsi ees läksid 2006. aasta draftis Erik Johnson (St. Louis Blues) ja Jordan Staal (Pittsburgh Penguins), kes on Blackhawksi kapteni saavutustest jäänud valgusaastate kaugusele.

Patrick Kane oli 2007. aasta 1. valik. Oma debüüthooaja lõpetas ta 72 punktiga, mis tõi talle loomulikult aasta parima uustulnuka auhinna. Kokku on ta nüüdseks Blackhawksi särgis pidanud 515. põhihooaja mängus, millega on ta kokku saanud 493 punkti (178 väravat). 2013. aastal sai temast alles neljas ameeriklane, kes valitud playoffide MVP-ks. Samas sai ta selle au esimese ründajana.

1988. aastal sündinud mehed on juba kahekordsed Stanley karikavõitjad ning uuete lepingute järgselt võib eeldada, et enne karjääri lõppu koguneb neid veelgi juurde.

Kommentaarid