Timonen jätkab Flyersis

39-aastane Soome igiliikur Kimmo Timonen on oma NHL-i karjääri jätkamas. Kui hooaja jooksul liikus mitmeid jutte, et veteranist kaitsja plaanib tippliigast lahkuda, siis nüüd on ta Philadelphia Flyersiga lepingut pikendanud. Lepingu detaile pole avaldatud, kuid võib arvata, et liigas 14 hooaega veetnud mees oli nõus märgatava palgakärpega. Lõppenud hooajal teenis ta kuus miljonit dollarit ehk 4.43 miljonit eurot. Flyersis mängib ta alates aastast 2007. Seitsme hooaja jooksul on ta tervelt viis korda valitud meeskonna aasta parimaks kaitsjaks.

(foto: thehockeyhouse.net)
Timonen saabus Flyersisse koos Scott Hartnelliga. Nashville Predators sai vastu drafti avaringi valiku, kelleks osutus Jonathon Blum. Tänavu Minnesota Wildi eest 15 mängu kaasa teinud Blum on aastate jooksul NHL-is kirja saanud vaid 106 põhihooaja mängu ehk siis Flyersi jaoks oli ülihea vahetustehinguga. Seitse aastat tagasi kuulus Flyersi rivistusse ka Kimmo noorem vend Jussi, kes küll aga peatselt Dallas Starsi edasi liigutati.

Nüüdseks on Timonenil koos 1092 põhihooaja mängu ja 454 punkti (117 väravat). Tänavu tegi ta ühe oma karjääri halvima hooaja kogudes 77 mänguga vaid 29 punkti (6 väravat). kuid selles võib suuresti süüdistada meeskonna kohutavat hooaja algust.

Soomlane peaks olema hea rollimudel Flyersi noorematele kaitsjatele nagu näiteks Luke Schenn.

Kommentaarid