Jäähoki maailmakarikas taaselustatakse!

Koondise tasemel hakatakse lõpuks jõudma ka mõningate mõistlike lahendusteni. Kui MM on naljanumber ja pärast Sotši olümpiamänge plaanib NHL tulevikus oma mängijad enam suurele spordipeole mitte lubada, siis puudub võimalus näha maailma parimaid hokimängijaid oma riiki esindamas. Selle suunas on aga nüüd hakanud jää liikuma. Koostöös Rahvusvahelise Jäähokiliiduga plaanib NHL taaskäivitada hoki maailmakarikavõistlused. Esimene turniir peaks toimuma juba 2016. aastal.

(foto: Frank Gunn/Associated Press)
Väidetavalt saab turniiri võõrustajaks Toronto. Samas Kanada linnas selgus eelmine hoki maailmakarikavõitja. See oli täpselt kümme aastat tagasi, kui Kanada alistas finaalis Soome 3-2. Vahtralehemaa koosseisu kuulusid toona sellised superstaarid nagu Mario Lemieux, Joe Sakic, Jerome Iginla ja paljud teised.

Väidetavalt ei tähenda selle turniiri taaselustamine ka seda, et NHL on lõplikult olümpiaturniirile käega löönud. Vägisi kisub selle poole küll, aga see otsus peaks tulema juulikuus. Vähemalt nii lubati pärast Sotši mängude lõppu.

Kommentaarid