LA Kings tõusis taas hokimaailma valitsejaks!

Los Angeles Kings on Stanley karika võitja aastal 2014! Draamat täis playoffid lõpetati New York Rangersi vastu finaalseeria viiendas mängu. Otsustav võit võeti teisel lisaajal skooriga 3-2. Karika toonud värava sai oma nimele kaitsja Alec Martinez. 94. mänguminutil lõppenud kohtumine on Kingsi läbiaegade pikim mäng. Meeskond, kes oli avaringis San Jose Sharksi vastu mängudega 0-3 taga, võitis teenitult viimase kolme hooaja jooksul oma teise karika. Üks kuningas mitme kunni vastu lihtsalt ei saanud.

(foto: Gary A. Vasquez/USA TODAY Sports)
Henrik Lundqvist tegi Rangersi väravasuul taaskord ütlemata uhke mängu lõpetades 48 tõrjega, aga ründajad ei suutnud oma tööd ära teha. Teist mängu järjest oli Rangersi ründemäng ülimalt hambutu. Normaalaja jooksul suudeti Jonathan Quicki väravat ohustada vaid 15. pealeviskega.

Tänu Chris Kreideri ja Brian Boyle'i väravatele oli Rangers lähedal finaalseeria pikendamisele, kuid kaitse turjal ei suudetud siiski üle finišijoone ratsutada. Oma playoffide 14. tabamusega viigistas Marian Gaborik mängu 2-2'le kolmanda perioodi kaheksandal minutil.

"Meil on meeskond, keda ei saa lihtsalt peatada," ütles Justin Williams, kes valiti playoffide MVP-ks. 32-aastane ründaja kogus 26. kohtumisega 25 punkti, millest üheksa olid väravad. Mitu tabamust tulid Kingsi jaoks kõige tähtsamal hetkel, mil meeskond pidi esimeses kolmes ringis edasipääsu nimel heitlema seeria seitsmendas mängus.

Drew Doughty ja Jeff Carter tõusid alles kaheksandaks ning üheksandaks mängijaks, kes ühe aasta jooksul võitnud nii olümpiakulla kui ka Stanley karika. Doughty kogus playoffides 18 silma, mis on Kingsi kaitsjate rekord. Just tema kauge pealevise oli see, mis põrkus Lundqvisti rinnast värava ette, kust Gaborik selle viigivärava puhul võrku toimetas. Võib öelda, et tegu oli taas halva õnnega, mis Rangersit ja Lundqvisti kogu finaalseeria jooksul saatis. Huvitaval kombel tegi Lundqvist selles kohtumises, 13. reedel, oma karjääri 666. NHL-i mängu.

"Andsime endast kõik. Kolm mängu läksid lisaajale ja allajäämist on seetõttu raske põhjendada," ütles Rangersi peatreener Alain Vigneault.

Kingsi edu valem on aga lihtne. "Me innustame üksteist. See algab peatreenerist. Tema innustab meid ja meil on suurepärased liidrid, kes innustavad teisi," kommenteeris Jarret Stoll.


26 playoff-mängu ühe hooaja jooksul on NHL-i rekordi kordus. Aastal 1987 ja 2004 said sama saavutusega hakkama Philadelphia Flyers ning Calgary Flames. Kumbki ei võitnud aga lõpuks karikat. Kings on viimase kolme aasta jooksul pidanud 64 playoff-mängu, mis samuti rekord. Kas oleme dünastia sünni tunnistajateks?

Kommentaarid