Lightning plaanib midagi suurt

Kui näis, et Tampa Bay Lightning on draftieelselt Jason Garrisoni hankimisega oma põhikäigu suvisel mängijateturul juba ära teinud, siis tegelikkus on hoopis teine. 29-aastase kaitsja hankimine oli alles algus ja Lightning plaanib homme avaneval vabaagentide turul olla suur mängur. Klubi peamänedžer Steve Yzerman on teinud mitmeid käike, et vabastada võimalikult palju palgaruumi. Fännid on ärevuses ja ootavad korralikke täiendusi, kuna töösuhted on lõpetatud mitmete lemmikutega.

(foto: centericechat.com)
B.J. Crombeen on kaugel talendikast mängijast ja ta on NHL-is avasüli võtnud vastu "politseiniku" rolli. Fännidel on teda kerge armastada isegi kui ta enamuse oma kaklustest kaotab. Vähemalt on ta entusiastlik ja tõeline meeskonna mängija.

28-aastase ründaja karjäär jätkub aga nüüdsest Arizona Coyotesis. Lightning loobust temast ja eelnevalt Edmonton Oilersist hangitud Sam Gagnerist järgmise aasta drafti 6. ringi valiku eest. Gagneri eest oli Oilersile antud Teddy Purcell. Kuna vastutasu oli sedavõrd väike, siis oli tehingu näol selgelt tegu palgaruumi vabastamisega.

Kaks draftivalikut tuli Nate Thompsoni loovutamise eest, kuid selleski käigus kumab selget soovi lihtsalt mees oma palgafondist maha saada. Anaheim Ducksilt saadi 29-aastase ründaja vastu 4. ja 7 ringi valikud. Thompson pole samuti suuremat sorti talent, aga tegu on tööloomaga, kes igas meeskonnas tähtsat rolli omab. Lisaks tegi Thompson lõppenud hooajal mitmeid olulisi väravaid, seega on lahkuminek kindlasti karm.

Halva asja juures on aga fännide jaoks vähemalt see hea külg, et mõlemad lemmikud saadeti läänekonverentsi. See tähendab, et võõras särgis külastavad nad Tampa Bay Times Forumit vaid korra. Lisaks on Thompsonil Ducksi särgis väga hea võimalus karika peale heidelda ja mine sa tea. Kui Yzermanil tõesti tõsi taga on, siis ehk ollakse ise seal finaalis Ducksi vastaseks (kui Kings üldse edaspidi kellelegi sõnaõigust annab).

Kommentaarid