Marc Crawford on nõutud mees

1996. aastal Colorado Avalanche'i Stanley karikavõitjaks tüürinud Marc Crawford plaanib pärast kolme hooajalist pausi NHL-i naasta. 2012. aastal Šveitsi kõrgliiga klubisse ZSC Lions siirdunud peatreeneril on juustumeistritega leping lõppenud ja tema suhtes on huvi üles näidanud mitmed uut tüürimeest otsivad klubid. 53-aastane kanadalane on oma sõnade kohaselt pidanud jutuajamisi nii Vancouver Canucksi, Florida Panthersi kui ka Carolina Hurricanesiga. Allkirju pole aga siiski veel paberile pandud.

(foto: thfire.com)
Endise Canucksi mängumehe ja treenerina oleks talle kindlasti südamelähedane Vancouveris töötamine. 80ndatel esindas ta Canucksit 176. mängus, kus kogus 50 punkti (19 väravat). Kollanokana oli ta osaline klubi esmakordsel finaali jõudmisel aastal 1982. Seal jäädi mängudega 0-4 alla New York Islandersile.

Oma treenerikarjääri alustas ta OHL-is ja AHL-is, kuid jõudis peagi ka NHL-i klubi juurde. Selleks oli Quebec Nordiques (Avalanche'i eelkäija). Oma debüüthooajal 1994/95 sai ta pärjatud ka parimale treenerile jagatava Jack Adamsi trofeega. Olles siis alles 34. aastane sai temast noorim Adamsi trofee võitja ja see rekord püsib tänapäevani.

Avalanche'ist lahkus Crawford 1998. aasta suvel. Aasta hiljem võttis ta Canucksi ohjad üle. Seitsme hooaja jooksul tüüris ta klubi neli korda playoffidesse. Seal jäi parimaks 2003. aasta konverentsi poolfinaal.

Pärast Canucksit lahkumist töötas ta kaks aastat ka Los Angeles Kingsi ja Dallas Starsi juures. Kumbagi klubi tal playoffidesse tüürida ei õnnestunud.

1998. aastal juhtis ta Nagano olümpiaturniiril peatreenerina Kanada koondist. Lionsi tüüris ta tänavu Šveitsi meistriks.

Hurricanesi peatreeneri tooliga seostatakse tugevalt ka Jacques Martini, kellel on NHL-is selja taga 17-aastane treenerikarjäär. Viimati oli ta hooajal 2011/12 ametis Montreal Canadiensi juures.

Kommentaarid