Paberite määrimine jätkub

Karikafinalistidel Los Angeles Kingsil ja New York Rangersil on kahe peale 15 mängumeest, kellel on suvel leping lõppemas, kuid igasugused kõnelused on loomulikult hetkel pausi peal. Kõik ülejäänud saavad samas agaralt järgmise hooaja meeskonna komplekteerimisega tegeleda. Nähtavasti on selle suve märksõnaks rootslased. Columbus Blue Jackets on järgmise Rootsi viikingi ookeani taha ära toonud. Selleks on Simon Hjalmarsson, kes teenis üheaastase kontrahti.

(foto: hockeysverige.se)
25-aastane ründaja on viimased kaks hooaega veetnud koduliigas Linköpingi meeskonnas. 110. põhihooaja mänguga on ta kogunud 100 punkti (39 väravat). Algselt draftiti ta NHL-i 2007. aastal 39. valikuna St. Louis Bluesi poolt, kuid Blues teda siiski oma meeskonna jaoks piisavalt heaks ei pidanud.

Viimasel kahel aastal on Hjalmarsson kuulunud ka edukasse Rootsi koondisesse, kes on MM-idelt võtnud 2013 kulla ja 2014 pronksi.

Tal on kaks venda, kes samuti professionaalsel tasemel jäähokit mängivad, kuid üheks neist pole siiski Chicago Blackhawksi kaitsja Niklas Hjalmarsson, kes mängis playoffides väga huvitava vigastusega.

Lepingukõnelused on edukalt lõppenud ka Carter Huttoni ja Nashville Predatorsi ning Marek Zidlicky ja New Jersey Devilsi vahel. Hutton sai tänavu Predatorsi väravasuul särada tänu Pekka Rinne puusavigastusele, mis soomlase enamuse hooajast haigevoodis hoidis.

28-aastane väravavaht kogus 40. mängus 20 võitu, lasi keskmiselt sisse 2.62 väravat ja tõrjete efektiivsus oli 91%.

Uus leping on kaheaasta pikkune ja toob talle hooaja jooksul sisse 1.45 miljonit dollarit ehk veidi üle miljoni euro.

Zidlicky sai Devilsilt üheaastase lepingu, mis toob talle sisse neli miljonit dollarit (veidi alla kolme miljoni euro). Vaid 15 kaitsemängijat said tänavu kirja enim ülekaalus punkte kui tema ja temast rohkem väravaid tegid vaid 11 kaitsemängijat. Nähtavasti on 37-aastaselt mehel veel piisavalt püssirohtu sees.

Kommentaarid