Uue hooaja 1. mängupäev - must huumor NHL-i moodi

Tänavune Stanley karikavõitja selgus alles kümme päeva tagasi, kuid juba on avaldatud tükike ka järgmise hooaja kalendrist. Kõik meeskonnad on saanud teada vastase, kelle vastu peetakse oma esimene kodumäng. Los Angeles Kings alustab karika kaitsmist ei kellegi teise kui San Jose Sharksi vastu! Avaringis Kingsi vastu 3-0 edu maha mänginud Sharks on eeldatavasti niigi nukralt jälginud viimaste nädalate sündmusi, kuid nüüd tuleb veel üle elada ka see, et nende nina ees tõmmatakse STAPLES Centeri lakke Kingsi võidubänner.

(foto: LA Times)
Saatus, või siis NHL just nimme, nöögib Sharksi mõnusalt selle käiguga. "Mis oleks siis kui..." on kindlasti korduvalt Sharksi mängijate peast läbi käinud pärast seda kui Kings kolme hooaja jooksul oma teise karika võitis. Kõik haavad, mis suvel kärna peale saavad, rebitakse oktoobri alguses taas lahti.

Seejuures kui uskuda kuulujutte, siis alustab Sharks uut hooaega ilma Joe Thorntonita. Üheksa aastat klubis veetnud ründaja, kes on viimastel hooaegadel oma särgi peal ka kapteni C-d kandnud, soovib küll jutu järgi ise jätkata, aga Sharks on hakanud kahtlema, kas tema on ikka see mees, kelle juhtimisel ollakse võimelised edu saavutama. Klubi peamänedžeril Doug Wilsonil lipsas sel nädalal huulilt välja isegi kardetud sõna "ümber ehitamine".

Lisaks Kingsile ja Sharksile kohtuvad uue hooaja avaõhtul, 8. oktoobril, ka Boston Bruins - Philadelphia Flyers, rusikakangelased Vancouver Canucks - Calgary Flames ja kuuendat hooaega järjest mängivad 1. õhtul omavahel ka "saurused" Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens.

Seni avaldatud mängude puhul väärib ka märkimist, et Anaheim Ducks mängib kodupubliku ees alles 17. oktoobril. Samal kuupäeval näevad oma meeskonda kodus esmakordselt ka Winnipeg Jetsi fännid. Canadiens teeb koos Ottawa Senatorsiga oma esimese kodumängu 16. oktoobril ja pikima välisreisiga alustab hooaega New Jersey Devils. 18. oktoobril võõrustatakse Sharksi.

Kommentaarid