Canucksi uueks tüüriks tõusis Willie Desjardins

Vancouver Canucksi pikale veninud peatreeneri otsinguid on viimaks lõppenud. Uueks tüüriks määrati Willie Desjardins. 57-aastane kanadalane juhtis eelmisel nädalal Texas Starsi AHL-i meistriks ning tema nime seotati kogu juunikuu vältel erinevate NHL-i peatreeneri toolidega. Veel eelmise nädala lõpus oli ta lähedal Pittsburgh Penguinsi ohjade haaramisele, kuid see üleminek jäi pisidetailide taha. Asjaolu, mis muudab tehingu Canucksi jaoks veel magusamaks. Penguins on oma otsingutel jäänud nüüd viimaseks, hapupiimaseks.

(foto: vancitybuzz.com)
Desjardins polnud väidetavalt rahul sellega, et Penguins pakkus talle vaid kaheaastase lepingu ning samuti ei soovitud talle anda õigust määrata oma abilised. Eeldatavasti olid Canucksi poolt pakutavad tingimused paremad, kuigi neid pole avaldatud.

Lisaks ühele AHL-i meistritiitlile on Desjardins'i resümees ka kaks WHL-i võidukarikat Medicine Hat Tigersi peatreenerina. Oma profitreeneri karjääri alustas ta alles 11 aastat tagasi. Varasemalt oli ta ametis Calgary ülikoolis ja töötas ka Jaapanis.

"Willie Desjardins on olnud igal tasemel võidukas treener ja ta sobib suurepäraselt meie plaanidesse, kuhu kuuluvad playoffidesse jõudmine ning noortel põhinev pikaajaline edu," ütles peatreeneri palkamise kohta Canucksi peamänedžer Jim Benning.

Varasema töö põhjal on Desjardins'i hinnatud väga heaks meeskonna ehitajaks - Hat Tigersi juures oli ta peamänedžeri rollis - ning mõistagi on kiidetud ka tema oskust vormida noormängijaid.

Kommentaarid