Karikafinaal algas Kingsi võiduga

STAPLES Center oli kuulsusi täis, piduliku lahtiviske tegi hr. Gretzky isiklikult ning šõu võis alata. Finaal sai ülimalt vägeva alguse, kui esimese kolmandikuga nähti ära tervelt kolm väravat. Los Angeles Kings - haaratuna avaringide haigusest, kus kõik soovisid mitmeväravalisest kaotusseisust võita - tuli välja 0-2 seisust ning noppis lõpuks lisaajal 3-2 võidu. Käes alles esimene mäng, aga ometi kerkis juba võiduvärava heeroseks Justin Williams. Kings paugutas vastaste väravale tervelt 43 pealeviset.

(foto: Twitter @RDSca)
Tänavuse finaalseeria esimene värav tuli New York Rangersi Benoit Poulioti poolt. Rangers oli enne seda matši tänavu võitnud playoffides kümme 13-st mängust, kus eduseis haarati. Peagi oli seis ka 2-0. Viis minutit enne avakolmandiku lõppu sai arvulises vähemuses mängides värava oma nimele Carl Hagelin. Tema oli viimane Rangersi mees, kes puutus litrit, mille suunas tegelikult oma väravasse Slava Voinov.

Kings oli kiirelt mutta vajumas, kuid siis saadi lootuse kiir. Tavapärane neljanda kolmiku mees Kyle Clifford oli edutatud ülimalt produktiivsesse teise kolmikusse ning just tema tabamus tõi Kingsi mängu tagasi. "1-2 tegemine andis meile hea tõuke mängu tagasi ronimiseks," märkis Williams.

Viik jõudis tabloole teise kolmandiku seitsmendaks minutiks. Clifford ja Williams tegid eeltöö ning Drew Doughty näitas suurepärast kepivalitsemist, tuues litri oma jalge vahelt läbi, enne kui selle Henrik Lundqvisti selja taha toimetas. Talendikas kaitsja oli oma eksimusega Rangersile kinkinud 1-0 värava, seega oli see tabamus tema jaoks veel eriti magus.

Kummalisel kombel lagunes Rangersi ründemäng 2-2 seisu pealt laiali. Jonathan Quicki hirmutati pärast seda kokku vaid üheksa pealeviskega! Kogu viimase perioodi jooksul suudeti vaid kolm üritust. "Ma ei ole kindel, mis viimasel perioodil juhtus," ütles Rangersi peatreener Alain Vigneault. "Ma ei saanud aru, kas vastased olid sedavõrd head või lõpetasime meie lihtsalt mängimise."

Lõpuks seisis Quick silmitsi vaid 27 pealeviskega. Kings sai ainuüksi viimase kolmandikuga kirja 20 üritust.

Ometi pääses Rangers lisaajale, kus üks soodne litri põrge võib ükskõik kellele lõpuks võidu tuua. Sel korral hokijumal aga jõhkrat nalja tegema ei hakanud ja jättis võidu siiski Kingsile, kes selle oma normaalaja esitusega oli ära teeninud. Williamsi jaoks oli tegu tänavuste playoffide kaheksanda tabamusega. "Ei ole väga palju mängijaid, kes suudavad oma taset praegusel ajal tõsta. Tema on aga üks neist ja me oleme õnnega koos, et ta mängib meie meeskonnas," ütles Williamsi kohta kaitsja Willie Mitchell.

"Kindlasti aitab mind see, et olen seda korduvalt ka varem teinud," märkis Williams ise. "Mängu tulemus on meie jaoks suurepärane, aga peame siiski mõne asja kallal veel tööd tegema. Tegu polnud parima mänguga, eriti meie poolelt, aga tegime oma töö ära ja see on kõige tähtsam."

Lisaks väravavisetele oli Kingsi ülekaal mäekõrgune ka jõuvõtete arvestuses - 45-33. Rangersile tuli eduseis justkui liiga kergelt kätte ja vastaste füüsilisele mängustiilile ei suudetud võrdväärselt vastata. Hoolimata kehvapoolsest mängu lõpust tõestas aga Lundqvist, et on valmis omasid karika suunas tassima. Ees ootab pikk seeria.

"Tegu on vaid ühe mängu kaotusega, mitte maailma lõpuga," märkis enesekindlalt Marc Staal.


Kings võitis viimati kodus lisaajale läinud playoff-mängu 2001. aastal. Seeria jätkub meie aja järgi ööl vastu pühapäeva kell 2.

Kommentaarid