Therrien pikendas Canadiensiga lepingut

Michel Therrieni peatreenerikarjäär on olnud tõeline sõit Ameerika mägedel, kuid viimased hooajad on näidanud, et mees on hetkel Montreal Canadiensit tüürimas millegi väga erilise suunas. Mullu viis ta noore meeskonna üllatuslikult playoffidesse ja tänavu jäi Stanley karikafinaalist puudu vaid kaks võitu. Läbiaegade enim karikavõite (24) kogunud Kanada klubi pole kollektsiooni täiendamisele nii lähedale olnud juba üle 20 aasta. Jaht 25. karikale jätkub Therrieni juhendamisel. 50-aastane peatreener on sõlminud oma sünnilinna klubiga 4-aastase lepingupikenduse.

(foto: The Canadian Press)
Therrien on Canadiensi tüüri juures teist korda. Esimene periood, aastad 2000-2003, tõid meeskonnale ühe playoff-koha. Pärast vallandamist asus mängijakarjääri jooksul kaitsjana tegutsenud mees ametisse Pittsburgh Penguinsi tütarmeeskonna juures.

2005. aasta detsembris edutati ta Penguinsi põhimeeskonna juurde. Nelja hooaja pikkuse töö viljaks oli 2008. aasta karikafinaal, mis kaotati Detroit Red Wingsile mängudega 2-4. Järgneval hooajal tegi meeskond oma ajaloo ühe parima alguse, kuid see hoog rauges ning veebruaris läksid Penguinsi ja Therrieni teed lahku.

Olles 2012. aasta juulis Canadiensisse naasnud tõstis ta meeskonna ühe hooajaga oma divisjoni punase laterna rollist esikohale.

"Oleme rõõmsad, et jõudsime Micheliga kokkuleppele, mis hõlmab mitut hooaega. Ta on ennast tõestanud ja suuri kogemusi omav peatreener, kes on klubisse toonud töökuse kultuuri ning aidanud arendada meeskonna noormängijaid," kommenteeris lepingupikendust Canadiensi peamänedžer Marc Bergevin

Kommentaarid