Quick tüüris Kingsi karikast vaid ühe võidu kaugusele

Tänavuste playoffide ajal on Los Angeles Kings suuresti elanud oma tulise ründemängu turjal. Mitu kolmikut on näidanud head kokkumängu ja sellele tuginedes on tulnud ka suurepärased tulemused. Finaalseeria kolmandas mängus sai kogu tähesaju enda kaela aga väravavaht Jonathan Quick. 2012. aasta playoffide MVP jättis New York Rangersi 32. tõrjega nulli peale ning Kings asus seeriat tänu 3-0 võidule ka samade numbritega juhtima. Võrdsete meeskondade vastasseis võib lõppeda juba nelja mänguga.

(foto: huffingtonpost.com)
Väga ettevaatliku algusega kohtumises tegi Kings 1-0 avakolmandiku viimasel sekundil. Jeff Carterist sai esimene mängija alates hooajast 2010/11, kes playoffides kogunud kahekohalise arvu väravaid ja söödupunkte. Ühtlasi tähendas tema tabamus seda, et Kings sai endale esimese normaalaja eduseisu pärast 249 minuti ja 14 sekundi pikkust mänguaega. Avakolmandikuga kombineeriti kahe peale vaid üheksa väravale viset.

Teisel kolmandikul üritas Rangers mänguohje endale haarata. Quicki suunas pommitati 17 pealeviset Kingsi kaheksa vastu, kuid ometi realiseerisid just külalised oma võimalused väravateks. Jake Muzzin tegi viiendal minutil arvulisest ülekaalust 2-0 ja Mike Richards paar minutit enne kolmandiku lõppu 3-0.

"Peame jääma positiivseks, kuigi see on väga raske. Näitasime head mängu, aga lasime endale väga halvad väravad," ütles lõpuks vaid 15. pealeviskega silmitsi seisnud Henrik Lundqvist. "Mingi aeg oleks vaja veidi õnne, mida meil hetkel pole. Kõik läheb vastaste kasuks."

"Nad said kolm tükki väga hea väravavahi selja taha, aga meie sellega hakkama ei saanud," oli lihtne ja loogiline kaotuse põhjus Rangersi peatreeneri Alain Vigneault suust.

Viimasel kolmandikul oli Rangers pealevisete arvestuses üle 11-2, aga Kings keeras väga osavalt kraanid kinni. Rangers ei suutnud viimase nelja minuti jooksul sooritada mitte ühtegi väravale viset olgugi, et Lundqvist oli siis juba vahetatud lisaväljakumängija vastu.

"Meeskond mängis minu ees suurepäraselt. Mitmed lahtised litrid puhastati ära," märkis Quick, kes tegi tänavustes playoffides teise nullimängu.

Varasemalt oli Kings oma ajaloo vältel finaalis suutnud teha vaid ühe nullimängu. See oli kaks aastat tagasi New Jersey Devilsi vastu. "Me kõik teame, milleks ta võimeline on. Selle pärast meeldib meile see, et ta valvab meie seljatagust," ütles Quicki kohta Anze Kopitar, kes järjekordse söödupunktiga kasvatas oma playoffide punktisaagi juba 26 peale.


Karikafinaalis on varasemalt vaid korra suudetud 0-3 seisust välja tulla. Sellega sai 1942. aastal hakkama Toronto Maple Leafs. Nelja mänguga pole mitte keegi finaalseeriat võitnud alates aastast 1998, mil Detroit Red Wings tuuseldas Washington Capitalsi.

Kommentaarid