Teise finaalikoha haaras endale Kings!

Karikakaitsja Chicago Blackhawks tegi läänekonverentsi finaali otsustavale mängule unelmate alguse, kui üheksa minutiga jõuti 2-0 eduseisu, aga ometi suudeti mäng kaotada. Los Angeles Kings võttis lisaajal 5-4 võidu olles mängu viigistanud seitse minutit enne lõppu. Kahe aasta taguse karikavõitja särgis kogusid viis meest kaks punkti. Nende seas ka Justin Williams, hr. 7. mäng, kes on nüüd karjääri jooksul võitnud kõik seitse surmamängu ja kogunud neis 14 punkti.

(foto: Justin Heiman/Getty Images)
Skoor oli avatud kuuendaks minutiks, kui pealtnäha võimatu nurga alt realiseeris Brandon Saad Patrick Kane'i söödu. Kella peal oli 8:36 kui seis oli 2-0. Oma playoffide üheksanda tabamuse sai kirja Jonathan Toews. Enne, kui avakolmandik lõppes, oli seis aga juba viigiline ja Blackhawks pääses enne lõpusireeni veel ka taas juhtima. 63. sekundi sees tehti kolm väravat. Williamsi tabamus viigistas seisu 2-2'le, kuid Patrick Sharpi alles neljas värav tänavustes playoffides viis Blackhawksi vaheajale eduseisus.

Teine kolmandik kuulus täielikult Blackhawksile, kuid see mängiti 1-1 viiki. 20-st pealeviskest tulid tervelt 16 Blackhawksi poolt, aga väravani jõuti alles arvulises ülekaalus mängides, kui poolteist minutit enne kolmandiku lõppu viis Sharp taas kodumeeskonna ette. Kolmandiku keskel oli seisu viigistanud Tyler Toffoli.

Oma teise kolmandiku domineerimise mitte realiseerimist tuli Blackhawksil hiljem kahetseda. Veidi enam, kui seitse minutit enne normaalaja lõpp tegi 4-4 playoffide suurim väravakütt Marian Gaborik. Slovakil on nüüd kirjas 12 väravat ja temagi pole karjääri jooksul 7. mängu kordagi kaotanud.

"LA leiab alati viisi, kuidas mängu või seeriasse tagasi jõuda, nad on ohtlikud," ütles pärast matši Blackhawksi peatreener Joel Quenneville.

Fantastilise mängu ja suurepärase seeria lõpetas Alec Martinez. Lisaajast oli kulunud 5 minutit ja 47 sekundit, kui tema kaugelt tulnud pealevise rikošeti abil tee Corey Crawfordi selja taha leidis.

"Olen karjääri jooksul saanud mitu karmi kaotust, aga mitte sellist nagu täna," märkis Quenneville, kelle meeskond jäi lõpuks väravavisete arvestuses peale 41-32. Blackhawks oli ülilähedal ajaloolisele saavutusele. Mitte ükski meeskond polnud varasemalt kaks hooaega järjest ühes seerias 1-3 kaotusseisust välja tulnud.

"Seeria oli hüplev ja väga emotsionaalne. Meid aitas kõvasti see, et meil on meeskonnas mitmeid mänguotsustajaid. Gaborik on seni olnud hiigelsuur tükk meie pusles. Ta tahab karikat sama palju kui me kõik," rääkis Williams, kes oma seitsme 7. mängu väravaga tõusis NHL-i rekordi jagajaks. 14 punkti pole aga nendes kohtumistes mitte keegi varem kogunud.

"Sul on vaja kõigi panust, kui käes on 7. mäng. Alati on mängijaid, kes teevad tähtsaid väravaid või olulise eeltöö nendele, kuid kõik peavad hästi mängima," kommenteeris Kingsi peatreener Darryl Sutter.

Kokku on tänavu nüüd playoffides mängitud 11 lisaajaga lõppenud kohtumist. See on 1994. ja 2011. aasta rekordi kordus. Mõlemal aastal läks Stanley karikavõitja selgitamiseks vaja 7. mängu. Jääme pikka seeriat ootama!


Finaalseeria algab meie aja järgi ööl vastu neljapäeva kell 3.

Kommentaarid