Palat ja Lightning jõudsid viimaks kokkuleppele

See oli juba paar nädalat tagasi, mil Tampa Bay Lightning sõlmis Tyler Johnsoniga uue lepingu. Nüüd on jõutud kokkuleppele ka teise andeka ründaja Ondej Palatiga. Sarnaselt ameeriklasele teenib ka Palat uue, kolme aasta pikkuse lepinguga kümme miljonit dollarit ehk umbes seitse ja pool miljonit eurot. Olgugi, et noorukitele on pärast nende suurepärast esimest täishooaega tulnud anda mahlakas palgakõrgendus, omab Lightning siiski rohkelt vaba palgaruumi ja suvi tõotab tulla teguderohke.

(foto: John E. Sokolowski/USA TODAY Sports)
23-aastane tšehh kogus põhihooajal 59 punkti (23 väravat) ja kandideerib sarnaselt Johnsonile hooaja parima noormängija auhinnale, mis jagatakse välja 24. juunil. Kolmas kandidaat on Colorado Avalache'i komeet Nathan MacKinnon.

2008. aasta draftis alles 7. ringis valitud Palat mängis Tšehhi koosseisus ka Sotši olümpiamängudel. Olles enamuse eelmisest hooajast veetnud AHL-is, on noor ründaja 12 kuuga teinud võimsa arenguhüppe ja samamoodi on märgatavalt kerkinud ka tema töötasu. Tänavu teenis ta vaid 587 tuhat dollarit ehk veidi üle 433 tuhande euro.

Kommentaarid