Hokimaailma tabas valus kaotus - lahkus Bob Suter

Minnesota Wild teatas eile, et meie seast lahkus 57-aastasena klubi skaut ja endine olümpiavõitja Bob Suter. Surma põhjuseks oli südameinfarkt. Suter kuulus 1980. aastal USA olümpiakoondisesse, mis koosnes amatöör- ja ülikoolimängijatest, kuid mis suutis sellegi poolest võita kulla, alistades võitmatuna tundunud Nõukogude Liidu koondise. Seda matši tuntakse nime all "Miracle on Ice" ja Suter on toonasest koondisest esimene meie seast lahkunu.

(foto: Getty Images)
Suter draftiti 1977. aastal Los Angeles Kingsi pool NHL-i ja kuigi hiljem sõlmis ta lepingu ka Minnesota North Starsiga, siis jäid tal mängud NHL-is paraku tegemata. Küll sai aga tõeliseks staariks tema noorem vend Gary, kes osales viis korda Tähtede mängul ning tuli 1989. aastal Calgary Flamesi rivistuses Stanley karikavõitjaks. NHL-is kannab tema pärandit edasi ka poeg Ryan, kes on Wildi asekapten ning kandis seda rolli ka USA koondises, mis võitis neli aastat tagasi olümpiahõbeda. Sarnaselt isale on temagi kaitsemängija.

Bob Suter oli hokimaailmas väga armastatud inimene ning teda jäävad leinama sajad inimesed. Nagu teatas USA jäähokiliit: "Ta oli suurepärane sõber ja jäähoki saadik. Ta pühendas kogu oma elu hokiarengule ja aitas noortel täita unistusi."

Vaata "Miracle on Ice" dokumentaalfilmi:

Kommentaarid