KHL saadab ähvardavaid signaale

Homme algab KHL-is uus hooaeg. Magnitogorski Metallurg asub Gagarini karikat kaitsma mänguga eelmise hooaja põhiturniiri võitja Moskva Dinamo vastu. Kindlasti on tegu põneva vastasseisuga ja need, kes suudavad kanalite nimistust leida Viasat Sport Balticu võivad sellele pilgu peale heita, kuid hooaja algus ei ole KHL-iga seoses ainus intrigeeriv teema. Nimelt andis liiga president Aleksandr Medvedev nädalavahetusel intervjuu, kus paiskas õhku võimaluse, et NHL-i venelastest superstaarid tulevad peagi kodukamarale mängima.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Laupäeval peeti Tšehhovis järjekorras viies Ilja Kovaltšuki poolt korraldatud heategevusmäng otsetõlkes nimega "Puhtast südamest". Kovaltšuki meeskond mängis 17-17 viigi välja Jevgeni Malkini meeskonnaga. Seejuures oli esimese meeskonna väravas tuntud snaiper Aleksandr Radulov. Ürituse käigus koguti 17 miljonit rubla ehk umbes 350 000 eurot.

Erinevate Vene hokilegendide kõrval tegi kohtumises kaasa ka härra Medvedev, kes sai sellest matšist nähtavasti uhkeid ideesid. Need avalikustas ta hiljem antud intervjuus.

Küsimusele, millal näeb Malkinit ja Aleksandr Ovetškinit KHL-i väljakutel uisutamas, vastas Medvedev saladuslikult: "Järgmisel hooajal võivad meid oodata meeldivad üllatused."

Kovaltšuk sammus oma lahkumisega justkui teistele NHL-i tähtedele tee ette ja järgmist aastat tasub tõesti põnevusega oodata. Nimelt lõppeb 30. juunil kahe liiga vaheline "vastastikuse mõistmise" kokkulepe, mis muu hulgas reguleerib kõiksugu liikumisi Euroopast ookeani taha ja vastupidi. 2011. aastal sõlmitud lepingule pandi toona allkirjad peale kindlasti plaaniga seda lõppemisel ka pikendata, kuid alates sellest hetkest on maailmas väga palju muutunud.

Medvedevi väljaütlemine võib olla samm uute sponsorite meelitamiseks või siis lihtsalt venepärane uhkeldamine, aga usutavasti ei jää Kovaltšuk viimaseks Vene superstaariks, kes NHL-i glamuuri koduläheduse ning suurema palga vastu välja vahetab. Loodetavasti aga ei juhtu seda veel niipea.

Kommentaarid