Selgus tänavuse talveklassiku toimumiskoht

Iga-aastane 1. jaanuaril toimuv talveklassik mängitakse tänavu Washington Capitalsi ja Chicago Blackhawksi vahel ning nüüd on selgunud ka matši toimumiskoht. See peetakse Washingtonis Nationals Park staadionil, kus mängib tavapäraselt oma kodumänge USA pealinna pesapalliklubi. Seitsmendat korda mängitav talveklassik peetakse pesapalliväljakul neljandat korda. "Nationals Park on ideaalne koht põnevusele, meelelahutusele ja lõbule, mis leiab aset kui Blackhawks ja Capitals toovad välimängude traditsiooni ajaloolisesse Washington, D.C-sse," ütles otsusest teada andes NHL-i komissar Gary Bettman.

(foto: washington.nationals.mlb.com)
Väidetavalt eelistati Nationals Parki Ameerika jalgpallistaadionile FedEx Fieldile ja Euroopa jalgpallile keskendunud Robert F. Kennedy staadionile. Washington Nationalsi kodustaadion mahutab ametlikult 41 418 pealtvaatajat, kuid staadioni tegelik rekord on 45 966, mis sündis 2012. aastal Nationalsi ja St. Louis Cardinalsi mängul.

Lõppenud hooaja talveklassik mängiti Detroit Red Wingsi ja Toronto Maple Leafsi vahel Michigani ülikooli staadionil. Karistusvisetega tulnud Leafsi 3-2 võitu vaatasid 105 491 silmapaari, mis on NHL-i publikurekord. Eelmine rekord, mis sündis 2008. aastal Pittsburgh Penguinsi ja Buffalo Sabresi vahel peetud talveklassikus, löödi üle enam kui 30 000-ga.

Penguins oli ka meeskond, kellega Blackhawks kohtus välitingimustes eelmisel hooajal algatatud staadioni mängude seeria raames. "Kodusel" Chicago Soldier Field staadionil jäädi 62 921 pealtvaataja ees Crosby'ile ja tema gängile alla 1-5.

Capitals oli osaline ka 2011. aasta talveklassikus. Siis saadi Pittsburghis Heinz Fieldil peetud kohtumises Penguinsist jagu 3-1. Publikunumbriks oli 68 111.

Kommentaarid