Komissar Bettman: "1.4 miljardit on nelja meeskonna eest liiga vähe."

Eelmise nädala kuum teema liiga laienemise kohta on nüüdseks üsna leigeks jäänud. NHL-i juhid on kummutanud igasugused kuulujutud. Kui algselt lükati tanki asekomissar Bill Daly, siis nüüd on jutule saadud ka suure isanda enda Gary Bettmaniga. Kiirelt levima hakanud jutud ambitsioonikast liiga laiendamisest on Bettmani sõnul täielik väljamõeldis. Eriti jäid talle hambusse rahanumbrid, mis koos kuulujuttudega liikvele paisati. Kuid see mõjub justkui salasõnumina uutele klubiomanikele - käige välja rohkem krabisevat.

(foto: Gregory Shamus/Getty Images)
"1.4 miljardit dollarit on nelja klubi eest selgelt liiga vähe. See alaväärtustab meie klubisid," ütles Bettman kommunikatsioonifirma Quebeconi poolt korraldatud üritusel. Iroonilisel kombel soovib just see sama firma tuua Quebec City'sse NHL-i meeskonna tagasi.

Välja pakutud summa teeks ühe klubi liitumistasuks 350 miljonit dollarit. Seda on üle nelja korra rohkem, kui maksid viimased liigaga liitujad. Minnesota Wild ja Columbus Blue Jackets kergendasid 14 aastat tagasi kukrut 80 miljoni võrra. Kuid alates sellest ajast on liiga tulud kasvanud ja nii edasi, on liigapoolne vastus sellele võrdlusele.

Usutavasti podisevad jutud laienemisest siiski vaatamata Bettmani sõnadele edasi. Quebecon on ostnud nimeõigused 400 miljonit dollarit maksma minevale hallile, mis valmib järgmisel aastal. Samuti ehitatakse kõiksugu liiganormidele vastav areen ka Las Vegasesse. Seejuures ütles eelmise nädala lõpus tuntud NBC spordireporter Dan Patrick, et meeskond Pattude linnas aastal 2016 on 100% kindel.

Sedavõrd lugupeetud tegelase sõnades pole justkui põhjust kahelda. Lisaks on märkimisväärne fakt, et NBC-le kuuluvad NHL-i teleõigused USA-s.

Kommentaarid