Hooaja eelvaade: Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jackets on väga hea eeskuju hetkel liiga tagumises otsas virelevatele klubidele selle suhtes, et õigete otsuste tegemisel on võimalik kiirelt august välja ronida. Blue Jackets oli pikka aega lihtsalt üks naljanumber, kelle võis iga hooaja alguses rahulikult playoffide konkurentsist välja arvata. Enne eelmist hooaega oldi lõpumängudele jõutud vaid korra. Nüüd on aga kõik pea peale pööratud - Jackets on iga hipsteri lemmikmeeskond, keda peetakse üllatusvõimeliseks.

(foto: Getty Images)
Eelmisel hooajal murti end playoffidesse ja jõuti seal ka lähedale tõelise üllatuspommi lõhkamisele, mil Pittsburgh Penguinsi väntsutati kuues kohtumises. Seda hoolimata tõsiasjast, et eelmise suve suur investeering Nathan Horton sai vigastustest tingituna kaasa teha vaid 36. kohtumises ja meeskonna esisnaiper Marian Gaborik sai jääle vaid 18. matšis, enne kui ta Los Angeles Kingsi vahetati.

Tõusid esile mitmed noormängijad eesotsas Ryan Johanseni ja Cam Atkinsoniga. Samas on see esimese puhul toonud kaasa iselaadi probleemi. Eelmise hooaja suurima väravakütiga ei saada kuidagi moodi uue lepingu osas kokkuleppele. See on viinud selleni, et klubi peamänedžeri Jarmo Kekäläineni suust on tulemas juba ähvardava alatooniga laused. "Üritame iga hinna eest enne treeninglaagrit lepingu ära teha. Kui seda ei juhtu, siis keskendume täielikult meeskonnale ja nendele kuttidele, kes kohal on," ütles soomlane nädala alguses.

Treeninglaagrid algavad neljapäeval, mil mängijad läbivad füüsilised testid. Blue Jackets alustab oma hooajaeelsete matšidega pühapäeval. Seejuures peetakse erinevate meeskondadega lausa kaks kohtumist!

Kekäläinen jätkas: "Võimalik, et asi on selles, et ma olen eurooplane, aga ma soovin, et kõik oleksid laagris kohal ja alustaksid koos ettevalmistusega. Tahan, et kõige tähtsam oleks meeskond. See tõi meile edu eelmisel hooajal ja ka aasta enne seda. Meie edu tuleb sellest, et me oleme hea meeskond, mitte kamp individualiste või tähti või keda iganes. Me ei ole tähti täis meeskond. Minu jaoks on ülioluline, et läbime treeninglaagri koos."

Blue Jacketsil jääb üle loota, et 22-ründaja tõesti võtab enne neljapäeva mõistuse pähe või siis omakorda raputab veidi oma agenti, et too klubi nõudmistele järgi annaks. Nii läks näiteks New Jersey Devilsi talendika kaitsja Eric Gelinasega, kes pärast pikka vägikaika vedu võttis endale aastase ja veidi alla miljoni dollari sissetoova lepingu. Seejuures ütles Gelinas: "Ma olen mängija ja ülekõige soovin ma mängida. Ma ei tahtnud laagrist eemale jääda, kuna see oleks mu arengule põntsu pannud."

Hooajaeelsed koosseisu probleemid on viimane asi, mida Blue Jackets vajab. Viimasel kahel hooajal on aastat alustatud kohutava vormiga - mullu võideti esimest 15-st matšist vaid 5 - ja võiks hoopis kogu energia kulutada selle parandamisele.

Hooaja küsimus - kuidas karmis konkurentsis ellu jäädakse?

Nii nagu teiste Metro divisjoni liikmete puhul, peab ka Blue Jacketsi juures märkima, et playoffide unistust üritatakse ellu viia liiga kõige tasavägisemast seltskonnast. New York Islanders mängis mullu mitu kuud ilma John Tavaresita ja ebastabiilse postide vahelise seisuga. Väravavahtide vigastused häirisid ka Carolina Hurricanesi. New Jersey Devils oli karistusvisete seeriates harukordselt kehv ja Washington Capitalsil polnud kaitset ning Barry Trotzi. Rääkimata veel nendest meeskondadest, kes Blue Jacketsit edestasid. Philadelphia Flyers tegi uskumatult kehva hooaja alguse, New York Rangers käis ära karikafinaalis ja Pittsburgh Penguins on lihtsalt Pittsburgh Penguins. On igati loogiline, et pärast playoffidesse jõudmist ei hakata latti madalamale sättima, kuid uuel hooajal tõotab selle eesmärgi täitmine olla varasemast raskem. Seda nii koos Johanseni kui ka ilma temata.

Kommentaarid