Canadiens läheb uuele hooajale ilma kaptenita

Mitmed meeskonnad on kahe hooaja vahel otsimas endale uut kaptenit. Mõned seetõttu, et kapten on mõne tehinguga minema kupatatud või siis on tal lihtsalt lastud vabaagendina lahkuda. Mõni on isegi täiesti enesealgatuslikult hakanud meeskonnast uut C-tähe kandjat otsima. Montreal Canadiens oli üks nendest, kelle kapten lahkus vabaagendina. Viis hooaega klubis veetnud ründaja Brian Gionta on uueks hooajaks liitunud Buffalo Sabresiga. Tema poolt vabastatud C-d aga ei õmmelda uuel hooajal mitte ühegi Canadiensi mängija särgi peale.

(foto: Ryan Remiorz/Canadian Press)
Klubi tegi eile teatavaks, et uuele hooajale minnakse peale hoopis nelja asekapteniga. Nendeks on Andrei Markov, Tomaš Plekanec, Max Pacioretty ja P.K. Subban.

Spekuleeriti pikalt, et meeskonna uueks kapteniks tõuseb Subban - eriti pärast seda kui ta oma tuleviku klubiga pikaks ajaks sidus - kuid nähtavasti soovib peatreener Michel Therrien enne nii tähtsat otsust oma noore kaitsetäku poolt näha stabiilsemat mängu. Võimalik, et selle otsuse mitte tegemist mõjutasid ka erinevate legendide väljaütlemised.

Canadiens oli kaptenita ka hooajal 2009/10, mil amet jäi vabaks eelmisel nädalal karjääri lõpust teatanud Saku Koivu lahkumise järgselt. Ehk siis tegu ei ole mitte mingisuguse suure katastroofiga. Eriti kui võtta arvesse, et pärast Rick Nashi lahkumist pole Columbus Blue Jacketsil kaptenit olnud juba kaks aastat!

Samas on Canadiensi üks endine kapten Vincent Damphousse teatanud, et tegu on üsna piinliku looga. "Mulle ei meeldi, et Montreal Canadiens, ajalooline klubi, ei oma kaptenit. Ma ise olin meeskonna kapten ja mäletan kui uhke ma selle üle olin. On oluline kaptenit omada ja on kummaline kui seda pole," tõdes Damphousse, kes kuulus ka Canadiensi seni viimasesse karikavõidu saanud meeskonda aastal 1993.

Kommentaarid