Hooaja eelvaade: Dallas Stars

Suurte vahetustehingute puhul ei tea kunagi ette, mis see endaga kaasa toob, kuid Dallas Stars pani kahtlemata oma eelmise suve käiguga otsa kümnesse. Pärast 7-aastast kooselu loobuti Loui Erikssonist ning Boston Bruinsist toodi sisse Tyler Seguin, kes sulandus momentaanselt meeskonda. Pärast viieaastast pausi oli Stars taas playoffides ning nüüd on aasta hiljem suurte lootustega astutud järgmine samm - Ottawa Senatorsist toodi sisse Jason Spezza.

(foto: Tony Gutierrez/AP Photo)
Kui vaadata kogu liiga läbi, siis sellist tsenterite paari pole väga paljudel välja panna. Kui öelda, et sellest on parem vaid Pittsburgh Penguinsi Crosby & Malkin kombo, siis ega väga palju mööda ei panegi. Stars on kahe aastaga transformeerunud läänekonverentsi tumedas keskkohas seisvast klubist meeskonnaks, keda julgevad nii mõnedki algaval hooajal Stanley karikavõitjaks pakkuda. Lisaks nähakse Seguinis potentsiaali tõusta tõeliseks superstaariks.

Klubi legend Mike Modano ütles eelmisel nädalal antud intervjuus: "Usun, et ta on võimeline ületama minu punktide rekordi. Spezza lisandumine kindlasti aitab teda ja mängides koos Jamie Benniga on nad mõlemad selleks võimelised. Kui arvulises ülekaalus mängimine hästi tööle saadakse, siis võib kõike juhtuda. Kindlasti tuleb aeg, mil ta hakkab 100 punkti poole liikuma ja see võib isegi olla tänavusel hooajal."

Sel suvel jäähoki Kuulsuste Halli valitud Modano tegi Starsi rekordi hooajal 1993/94, mis oli klubi esimene aasta pärast Minnesotast Texasse osariiki kolimist. Ta sai kirja 50 väravat ja 43 söödupunkti ning seda vaid 76. mänguga.

Niigi ohtlikku ründaliini on Stars suvel täiendanud ka Aleš Hemsky'ga ja veel suuremat panust oodatakse ilusa debüüthooaja teinud Valeri Nitšuškinilt. 19-aastane venelane näitas suvel tõelist spordimehe pühendumist, kui jäi koduse puhkuse asemel Ameerikasse treenima. Meeskonna peatreeneri Lindy Ruffi sõnul oli Nitšuškin juba eelmisel hooajal võimeline 20-ks väravaks (lõpuks skooris 14). Olles nüüd arengus veel sammu edasi astunud, võib temalt vabalt hakata ootama 25+ kolli.

Lisaks on rohkelt talenti, nii rünnakul kui ka kaitses, tulemas üles ka Starsi AHL-i meeskonnast, mis võitis eelmisel hooajal Calderi karika. "Vaadates kui noored mõned meie talentidest on, siis saab olema tähtis see, kuidas nad suudavad nende peale pandud ootustega toime tulla. Mitte ühtegi vaba õhtut ei saa olema," märkis Ruff mõni aeg tagasi.

Seguini ja Spezza poolt juhitud kolmikute juures ei peaks väravate tegemine probleemiks olema, seega saab Starsi puhul tähtsaks see, et kaitseliin endale ühtegi vaba õhtut ei võta. Sinise joone meetest lähevad paljud uuele hooajale peale karjääri parima aastaga ning kuna suvel tagalasse konkurentsi juurde toodud, siis tuleb arengut jätkata. Eelmisel hooajal lasti keskmiselt mängu kohta enda selja taha 2.71 väravat ja see vajab selget parandamist, kui Stars soovib aina kasvavaid ootusi õigustada. Ruff on öelnud, et on oma kaitseliiniga rahul, kuid näeb selle juures siiski ka veel kasvuruumi.

Vaadates, kuidas eelmisel hooajal Anaheim Ducksi elu playoffide avaringis kibedaks tehti, siis on Starsil kindlasti isu kasvanud.

Hooaja küsimus - kas kaitse on järgmiseks sammuks piisavalt hea?

Drew Doughty, Duncan Keith, Ryan Suter, Alex Pietrangelo on vaid mõned läänekonverentsi kaitsetäkkudest. Starsi esikaitsja on kes? Vist Alex Goligorski. Tema selja tagant on veel tulemas 23-aastane Brenden Dillon, keda peetakse noorema generatsiooni üheks parimaks kaitsemeheks, kuid läheb veel paar aastat enne kui ta tõeliseks tegijaks tõuseb. Goligorski on 29-aastane ja tegi just oma karjääri parima aasta. 81. põhihooaja kohtumisega tegi ta 6 + 36. Tegu on soliidse panusega, kuid tema vanusest tingituna võib uskuda, et ta väga palju rohkem välja pigistada enam ei suuda. Kõik ülejäänud kaitse põhituumiku liikmed Dillon, Jordie Benn, Sergei Gontšar ja Trevor Daley ringlesid eelmisel hooajal 20 silma kandis. Kaitsjate puhul muidugi ehk ei olegi kõige paremaks näitajaks nende ründe produktiivsus, kuid ega Norrise trofeed ei anta mitte kellelegi selle eest ta hästi pealeviskeid blokeerib. Kaitse vajab kindlasti parandamist kui Stars soovib teha playoffides pikema jooksu kui vaid 1-2 ringi.

Kommentaarid