Hooaja eelvaade: Boston Bruins

Boston Bruins oli eelmisel hooajal põhiturniiri käigus oma vastaste suhtes lihtsalt halastamatu. Märtsis püstitati klubi rekord 16-mängulise punktiseeriaga ja lõpuks kogutud 117 punkti tõid klubile põhihooaja parimale satsile jagatava Presidentide trofee. Enim punkte on hooaja käigus kogutud vaid 70ndate alguses, mil sellega saadi hakkama isegi 78-mängulise kalendri juures. Näis, et Stanley karikafinaali mängimine oli Bruinsi jaoks vaid vormistamise küsimus, kuid selle teekonna lõpetas vihatud rivaal Montreal Canadiens.

(foto: Getty Images)
Ootamatu hooaja lõpp ei ole aga Bruinsit tõuganud äärmuslike muudatusteni. Ollakse enesekindlad, et olemasoleva kaadriga suudetakse edukalt idakonverentsi tipus püsida. "Ma arvan, et see meeskond on praeguse seisuga väga hea playoffide sats," tunnistas mõned nädalad tagasi peamänedžer Peter Chiarelli. "Ja kui saame selle kallal veidi nokitseda, siis on see veel parem."

Paraku on aga Bruinsi jaoks kurb tõsiasi see, et meeskonna tugevdamine on raskelt häiritud. Klubi on hetkel ligi miljoni dollari võrra maksimum palgafondist üle. Olgugi, et meeskonnas pole enam eelmise hooaja suurimat väravakütti Jerome Iginlat ja lahkunud on veel mõned teised tähtsad meeskonna liikmed nagu näiteks varuväravavaht Chad Johnson ja politseimees (mitte Chicagost, vaid Oshawast) Shawn Thornton.. Lisaks ei ole võimalik klubil lepinguid pikendada perspektiivikatel noortel Torey Krugil ja Reilly Smithil.

See tähendab, et tõenäoliselt näeme klubi poolt veel enne hooaja algust mõnda vahetustehingut, mis veelgi kaarte segamini lööb. Enim liigub kuulujuttudes alates 2008. aastast klubisse kuuluva Johnny Boychucki nimi. "Usun, et olen olnud lojaalne kuttidele, kes tõid meile karika (2011. aastal), aga ma ei ole pimedalt lojaalne. See ei ole miski, mille tõttu ma jätaks mõnd tehingut tegemata," on Chiarelli öelnud.

Olgugi, et Bruins on olnud meeskonna koosseisu tugevdamisega hädas, siis ei tähenda see seda, et 6-kordne karikavõitja hakkab alla käima. Seda just tänu meeskonna tuumikule. Suvel David Krejciga sõlmitud 6-aastane ja 43.5 miljoni dollariline leping tähendab, et kuni hooaja 2020/21 lõpuni on meeskond endale lukustanud kaks kõrgeklassiga tsentrit (lisaks Krejcile ka Patrice Bergeron) ja inimmüürist väravavahi (Tuuka Rask). See on suurepärane vundament, millele kõrgeklassilist meeskonda ehitada. See ei peaks tulevikus ka probleeme valmistama, kuna Bruins on üks liiga parimaid noorte arendajaid.

Usutavasti saavad mitmed noored oma võimaluse juba ka algaval hooajal. Seda seetõttu, et Bruins nõuab neilt vaid üht. "Nad peavad NHL-i tasemel olema usaldusväärsed," ütles sel nädalal antud intervjuus peatreener Claude Julien. "Me ei palu neilt füüsilist mängu, kui nad selleks võimelised ei ole. Me ei palu neil pealeviskeid blokeerida, kui see ei kuulu nende arsenali hulka. Palume, et nad oleksid lihtsalt usaldusväärsed. Sa võid tekitada meile rünnakul suurepäraseid võimalusi ja teha väravaid, kuid kui sa kingid vastastele rohkem võimalusi, kui ise tekitad, siis ei aita sa meeskonda,"

Hooaja küsimus - kas suudetakse oma positsiooni Atlandi divisjonis hoida?

Viimase nelja hooaja jooksul on Bruins oma divisjoni võitnud kolmel korral. Seejuures jäädi 2013. aastal Montreal Canadiensile alla vaid üks silmaga. Canadiens koos Tampa Bay Lightninguga on Atlandi divisjonis selgelt tõusvad meeskonnad, kes peaksid Bruinsile uuel hooajal tõsist ohtu kujutama. Mõlemad on ka selgelt nooremad kui Bruins, seega võib oma trooni loovutamine tähendada pikemat perioodi oma rivaalide selja taga. Canadiens näitas playoffides, et on Bruinsile raske vastane, lülitades suure karu seitsme mänguga välja. Lightning on Bruinsi jaoks seni alati olnud kergeks õhtusöögiks - näiteks viimasest 12-st omavahelisest matšist on Bruins võitnud kümme - kuid Steven Stamkos & Co on suve jooksul kõvasti tugevamaks saanud ja see trend võib hakata muutuma.

Kommentaarid